Кметът на Русе даде старт на полуфиналите на Фен Купа 2016

Кметът на Русе даде старт на полуфиналите на Фен Купа 2016 | StandartNews.com

Кметът на Русе Пламен Стоилов даде старт на регионалните полуфинали на Фен Купа 2016 за областите Русе и Силистра. „Много се радвам, че Фен Купа е тук за 14-та поредна година. Най-голямата ми радост идва от факта, че това, което си пожелахме миналата година тук на тази сцена, вече е реалност. Местната ни футболна гордост „Дунав 2010" е отново в елита, където му е мястото. Сигурен съм, че това ще вдъхнови и всички участници тук на терен. Пожелавам им късмет и нека най-добрият победи", сподели Стоилов.

Арена на футболните дербита е стадион „Дунав". Днес и утре там ще се играе страхотен футбол, ще се лее студена бира и ще бъдат раздадени стотици награди на всички посетители на терен. Турнирът, превърнал се през годините във футболен празник за крайдунавския град, ще разгърне своята уникална палитра от игри и емоции и отново ще докаже максимата, че „Фен Купа е повече от футбол".

Полуфиналистите пък ще покажат, че са нещо повече от „приятелски отбори". Както повелява регламентът, те са общо 32 и са най-добре представилите се сред над 100-те тима в предварителните квалификации. Всеки отбор, достигнал до полуфиналната фаза, е оборудван с оригинални екипи от Joma и изглежда не по-зле от тимовете в професионалния ни ешелон. Залогът пред момчетата от Русе и Силистра е, както винаги, много висок. Само един отбор ще спечели престижната титла на регионален шампион и ще си запази място за националните финали на турнира. Кулминационният кръг в 14-тото издание на Фен Купа ще противопостави 12-те най-силни любителски отбори в България, а най-добрият сред тях ще последва Христо Стоичков зад кулисите на Камп Ноу.

Преди утре да бъде излъчен регионалният първенец на Русе и Силистра, посетителите на стадион „Дунав" ще могат да се насладят на 64 динамични дербита и да изпробват късмета и уменията си в игрите край терените. Днес емоциите ескалираха още в първата серия от мачове при сблъсъка между „Парк Дизайн" и „Скални орли АБВ". „Парк Дизайн" почти веднага откриха резултата със светкавична контраатака и до края на първото полувреме успяха да удвоят аванса си с красив удар от воле. „Скални орли АБВ", верни на името си, играха много сърцато и упорито и върнаха един гол в последната минута на мача, оформяйки крайното 2:1 за „Парк Дизайн".

Предстоящите футболни стълкновения през уикенда се очертават да бъдат дори още по-интересни. Паралелно с дербитата на стадион „Дунав" днес следобед Фен Купа 2016 ще пренесе емоциите си и в русенския „Парк на младежта". Там жителите на града ще могат да се включат във вълнуващ мач със зорб топки. Надуваемите „брони" са доста популярни сред футболните фенове напоследък, а активацията с тях е безплатна и достъпна за всички ентусиасти, навършили пълнолетие. Зорб мачовете ще бъдат заснети и увековечени със страхотно видео, което скоро ще е достъпно на Facebook страницата на турнира.

Името на регионалния шампион за Русе и Силистра ще стане ясно в неделя (5 юни) веднага след финалния мач, който стартира в 13:00 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай