Каталунците от Кирчево грабнаха фенкупата

Победителите в турнира на „Каменица" избраха да посетят мач на ПСЖ

Каталунците от Кирчево грабнаха фенкупата | StandartNews.com

След 28 квалификационни кръга, 10 регионални полуфинала и дългоочакваните национални финали, „Каменица Фен Купа" откри своя шампион в лицето на „Каталунците Кирчево" (област Ловеч). Купата е техният билет за голямата награда в 15-тото издание на турнира – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа. След единодушно гласуване шампионите избраха да посетят Париж за мач на „ПСЖ". Това е втора национална титла за „Каталунците Кирчево", след като спечелиха златните медали в 13-тото издание на Фен Купа през 2015 година.

Вицешампионската титла остана за момчетата от „ВИП Дент" (Пловдив). Те изгубиха драматично финалния мач след изравнителен гол на „Каталунците" в последната минута и фатална грешка при изпълнението на последвалите дузпи.
Въпреки драматичната загуба на финала, „ВИП Дент" (Пловдив) също имат сериозен повод за празнуване. Благодарение на спортния бранд на Фен Купа – Joma, вицешампионите ще посетят мач на италианския гранд „Сампдория".

На трето място остана „А Отборът" (Русе). Наградата за него е осигурена от Hyundai – професионален еднодневен курс по защитно шофиране, който ще се проведе в Твърдица. За „най-атрактивен състезател" на националните финали беше обявен Юли Дермански – капитанът на „Каталунците Кирчево". Титлата „най-добър вратар" беше присъдена на Радослав Лозев от „Уефалона" (Хасково), а почетното отличие „най-спортсменски отбор" отиде при момчетата от „Тяло пречиш ми" (София). Теодор Банев от „ВИП Дент" (Пловдив) също се сдоби със специална награда „железния защитник", която турнирът въведе от миналата година в памет на легендарния Трифон Иванов.

Стотици големи и малки награди бяха раздадени и на посетителите. Чрез няколко томболи бяха спечелени три оригинални фланелки: на националния отбор на България, на „Астън Вила" с автограф от Джон Тери и на „Галатасарай" за сезон 2017/2018.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай