Кърджали под полицейски кордон за търга на ЦСКА

Кърджали под полицейски кордон за търга на ЦСКА | StandartNews.com

Предстоящият днес търг за активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД може да провокира етническо напрежение в Кърджали. Опасенията си за това изрази директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Момчилов пред Би Ти Ви.

Търгът е днес от 13 часа в кантората на синдик Дора Милева в Кърджали на ул. "Хан Аспарух". За участие в наддаването докъменти подадоха същите четири фирми от първия търг от 30 март, който пропадна след безредици и заплахи на стадион "Българска армия". Синдик Дора Милева насрочи повторния търг в своята канцелария, която се намира в жилищен блок в Кърджали.

Очаква се към града да поемат десетки или дори стотици привърженици на ЦСКА-София. Те са твърдо решени да попречат на конкурента за емблемата и останалите активи - аматьорския ЦСКА 1948, да подаде своята оферта, както се случи на 30 март. "Със синдик Милева са уточнени всички мерки. Ден преди търга няма видимо напрежение, но полицията в Кърджали и МВР като цяло са взели всички необходими мерки за безпрепятственото му провеждане", гарантира Момчилов.

Той не пожела да разкрие колко служители на реда ще бъдат ангажирани с взривоопасното събитие, но подчерта, че броят им ще бъде достатъчен. Осигурено е и присъствието на жандармерия, а около блока ще бъде изграден периметър с диаметър 100 метра. През пропускателните пунктове няма да преминават фенове, а само лица, ангажирани с процедурата. "Може да се очаква всичко, но ние сме готови. Ще реагираме адекватно на всяка ситуация", каза Момчилов.

От снощи в района има патрули. "От едната страна на блока е пазарът, от другата - ромската махала. Това е предпоставка за ескалация на напрежение - говорим за ултраси, които могат да предизвикат напрежение с ромските фамилии.

Всички хора в района са предупредени, издадени са полицейски разпореждания да няма паркирани автомобили в близост", обясни още Момчилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай