Kamenitza Фен Купа реновира футболно игрище в София чрез благотворителната си кампания „Дари гол"

Kamenitza Фен Купа реновира футболно игрище в София чрез благотворителната си кампания „Дари гол" | StandartNews.com

Kamenitza Фен Купа реализира финално благотворителната си кампания „Дари гол" в столичния квартал „Надежда". Събраният от кампанията през 2016 г. капитал, възлизащ на малко над 10 000 лв., беше инвестиран в реновация на футболен терен, разположен в междублоковото пространство на бл. 310 и бл. 311. Теренът беше открит с официална церемония, на която присъстваха Кирил Глушков – мениджър „Събития", „Каменица" АД и представителите на район „Надежда"- Мая Благоева, заместник-кмет, Александра Мирчева, главен еколог и Георги Александров, началник отдел „Инженерна инфраструктура, благоустройство и екология".

„Още от основаването на Kamenitza Фен Купа през 2003 г. основната цел на турнира е да подпомага развитието на непрофесионалния футбол в България. Не крием гордостта си от факта, че с много труд, постоянство и най-вече много любов към футбола, успяхме да превърнем Фен Купа в нещо като приятелска „институция" за футболните фенове. Благотворителната кампания „Дари гол" е поредното изражение на нашия стремеж да помогнем на феновете да практикуват любимия си спорт при възможно най-добри условия.", сподели Кирил Глушков – мениджър „Събития" в „Каменица" АД.
„Искам специално да благодаря на екипа на „Каменица" за провеждането на благотворителната кампания „Дари гол" в рамките на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели Kamenitza Фен Купа. Ние вярваме, че спортът изгражда силни личности, които ще бъдат морални стожери на нашето общество. Затова поздравявам „Каменица" АД за възможността, която осигурява на жителите и гостите на район „Надежда", допълни заместник-кметът на район „Надежда" г-жа Мая Благоева.
Реновацията на футболния терен в ж.к. Надежда е вече напълно завършена и феновете от квартала могат да му се насладят по всяко време. Игрището е с чисто нова изкуствена настилка, нови врати с мрежи, ремонтирани оградни пана и покривна мрежа. Теренът има и красива нова входна табела „Фен Арена", която показва, че реновацията е посветена на националните шампиони на Фен Купа 2016 „Малки страсти" (София).
Първите ентусиасти, които имаха възможност да изпробват новата „Фен Арена", бяха столичните спортни журналисти. Близо 15 представители на медиите се включиха в демонстративен мач по случай откриването и спретнаха страхотно шоу за гостите и жителите на квартал „Надежда". Двата тима бяха подсилени и с няколко представители на „Малки страсти" – национални шампиони на Фен Купа за 2016 г. В срещата паднаха общо 6 красиви гола. В крайна сметка и двата тима излязоха победители, защото както е казал патронът на Фен Купа Христо Стоичков: „Който играе – печели!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай