Каменица Фен Купа с дебют в Дряново

Каменица Фен Купа с дебют в Дряново | StandartNews.com

За първи път в 14-годишната история на Каменица Фен Купа регионалният полуфинал за областите Плевен и Велико Търново ще се проведе на стадион „Локомотив" в Дряново. Дебютното домакинство на града ще бъде отпразнувано в присъствието на футболните легенди Бончо Генчев и Илиян Киряков, които ще се включат в официалното откриване и в традиционния демо-мач.

Турнирът и неговите гости ще бъдат посрещнати от кмета на Дряново инж. Мирослав Семов. След встъпителната церемония той ще поведе отбора на общината в демонстративно дерби срещу ветерани на Етър – Велико Търново. Начело на ветераните ще застане бившият вратар Калоян Чакъров.

След като почерпят вдъхновение от бившите национали и от ветераните на Етър, полуфиналистите ще започнат битката за единадесетата квота за Камп Ноу. Тимовете са общо 32 и всеки от тях е доказал уменията си по време на предварителните квалификации, в които взеха участие почти 100 отбора. Съботният ден ще протече с мачовете от груповата фаза, след което в неделя турнирът ще продължи с директните елиминации, като кулминационното дерби ще започне в 13:00ч.. Регионалният първенец за областите Плевен и Велико Търново ще подпечата своя билет за националните финали на Фен Купа 2016. Там 12-те най-силни отбори от приятели в България ще спорят за голямата награда в 14-тото издание на турнира – приключение зад кулисите на Камп Ноу в компанията на легендата Христо Стоичков.

Динамичните дербита обаче няма да са единственият източник на забавления за гражданите на Дряново. Както винаги, Фен Купа ще предложи на посетителите си „повече от футбол". Жителите и гостите на града ще преживеят два дни, изпълнени с горещи футболни емоции, много игри и предизвикателства, страхотни награди, красиви мажоретки, модерни ритми и, разбира се, неизчерпаемо количество перфектно изстудена бира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай