Историческо! "Лудогорец" отново е в Шампионската лига!

Историческо! "Лудогорец" отново е в Шампионската лига! | StandartNews.com

Видео от мача - ТУК

Акценти от живото предаване - ТУК!

Треньорът Дерменджиев обеща успехи в ШЛ - ТУК!

"Лудогорец" се класира за втори път за Шампионската лига - най-авторитетния клубен турнир в света!

Подобен двоен подвиг не се е случвал на нито един друг български отбор. В миналото това е постигал единствено "Левски" - само веднъж, със своята "синя приказка" през есента на 2006 г.

Разградчани завършиха 2:2 при гостуването на "Виктория" в Пилзен и с общ резултат 4:2 влизат в групите.

Българският шампион стопли сърцата на българската агитка на стадиона в Пилзен, както и на собственика си Кирил Домусчиев, който беше на трибуните. Но преди това излишно им опъна нервите. "Виктория" показа по-силна игра от първия мач, но през цялото време личеше, че по-класният отбор е българският.

В 6-ата минута Милаш Дуриш откри за "Виктория след корнер на Петржела и с удар край близката греда.

В 16-ата минута "Лудогорец" секна радостта на домакините. Върджил Мисиджан изникна пред вратата и прокара топката между краката на Козачик за 1:1.

В 34-а минута Господ погали по главата българския шампион. След удар на Дуриш Владислав Стоянов най-после се прояви - той се разтегна до максимума, отби и топката вместо в мрежата, отиде в напречния стълб.

Натискът на "Виктория" беше неизбежен, но вместо веднага след почивката, дойде по средата на второто полувреме. Но беше сериозен и завърши с още един гол. В 64-ата минута Копич изсипа топката пред вратата и Алес Матею я засече с глава за 2:1.

Въпреки това "Лудогорец" издържа, дори парира натиска в последните минути и не остави никакви съмнения, че положителният общ актив от двата мача ще бъде удържан.

А за капак в края на 5-минутното продължение влезлият като резерва Клаудиу Кешерю перна тупалка от ъгъла на наказателното поле и простреля далечния ъгъл за 2:2

Статистика

Виктория - Лудогорец 2:2
Стадион "Дусан Арена", Пилзен, 18 000 зрители
ВИКТОРИЯ: Козачик, Хейда, Матею, Хубник, Хорава /88 Баранек/, Лимберски, Копич, Петржела /83 Коварик/, Дуриш /83 Кърменчик/, Бакош, Хромада
Треньор Роман Пиварник
ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Минев, Моци, Паломино, Натанаел, Дяков /80 Кампаняро/, Лукас Саша, Мисиджан /76 Кешерю/, Марселиньо, Вандерсон /85 Пластун/, Кафу
Треньор Георги Дерменджиев
Голмайстори: 1:0 Дуриш 6, 1:1 Мисиджан 16, 2:1 Матею 64, 2:1 Кешерю 95
Жълти картони: Хубник, Хорава, Дуриш; Паломино, Кафу
Съдия Ундиано Майенко (Испания)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай