"Иртиш" готви ад за "Левски"

"Иртиш" готви ад за "Левски" | StandartNews.com

Елате всички на стадиона, бъдете нашият 12-и играч! Нека заедно повалим "Левски". Този призив към жителите на Павлодар издигна треньорът на "Иртиш" Талгар Байсуфинов. Реваншът със "сините" е днес от 16,00 часа българско време. Равенството 0:0 в първата среща вдигна самочувствието на домакините. Казахстанците пуснаха и доста евтини билети, за да може стадион "Централен" да се пука по шевовете. Играчите не останаха по-назад и също поискаха здрава подкрепа от трибуните.

"Не ме притеснява, ако стадионът бъде пълен. Напротив, по-добре ще бъде. Иначе ще се чувстваме като на театър", обяви треньорът на "Левски" Николай Митов. Той нажежи обстановката до червено, след като не изневери на стила си и показа самочувствие на пресконференцията. "Не мисля какво ще стане при отпадане. За мен няма такъв вариант. Ще спечелим. Повод за това ми дава първата среща, където доминирахме на терена. Не съм мислил за други неща. Мен има кой да ме оценява. Имам респект и уважение към "Иртиш", ние обаче сме "Левски". Навсякъде и срещу всеки играем само за победа", продължи треньорът на "сините". "В добро настроение сме. Дошли сме, за да продължим напред", каза още в този тон Митов. Той готви доста промени в състава в сравнение с първия мач в София. В защита се завръща Даниел Димов, който ще си партнира с Димитър Везалов. От ляво ще играе Орлин Старокин, който заменя Нуньо Пинто. Португалецът пропуска реванша заради травма. Станислав Ангелов ще бъде преместен в средата на терена, където ще си партнира с Кевин Бру. Пред тях ще бъде другото ново попълнение - Рамон Лопес. За тяхна сметка на пейката ще бъдат пратени националите Стефан Велев и Владимир Гаджев. Двамата попаднаха на мушката на Митов след равенството в София. В атака вместо Жоао Силва излиза Базил де Карвальо. "Той не е наказван, че пропусна дузпата. Не виждам защо да не изпълни пак, ако има нова такава", отсече Митов.

Вратарят на домакините Владимир Котляр обаче е на друго мнение. Според него Базил бил лесен за разгадаване. "Знаех къде ще бие още като постави топката. Долу вдясно". Резервата ми Никита Калмиков снимал с телефона ситуацията. Чува се как крещи: "Долу вдясно!". И той е познал"", разкри Котляр в интервю за местните медии. "Благодаря на момчетата за първата среща. Не дадоха на "Левски" да бие към мен. Домакините имаха общо шест удара към вратата. Това е ключът към победата - да бъдем като един!", продължи вратарят. Той разкри обаче, че е бил разконцентриран от феновете на "Герена". "В един момент започнах да гледам само към тях, толкова силно викаха. 6000 не спряха да подкрепят отбора. Да пеят и да викат. Те наистина са най-силното оръжие на "Левски"", заяви Котляр. "Сините" бяха посрещнати от домакините доста любезно. "Нямахме време да разгледаме града, но прави впечатление чистотата", констатираха от "Левски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай