Инфарктен мач и купа за "Берое"

Червен картон и пропуск в 120-ата минута посякоха "Левски"

Инфарктен мач и купа за "Берое" | StandartNews.com

Ловеч. Стадион "Ловеч" се оказа отново омагьосан за "Левски" и щастлив за "Берое" в мачовете за купата. Тимът от Стара Загора за втори път в историята си ликува с трофея, след като триумфира с дузпи във финал, забранен за хора със слаби сърца. В редовното време срещата, която като драматизъм ще остане в историята на футбола ни, завърши 3:3.

При лотарията от бялата точка обаче Фортуна бе на страната на "Берое". Те ликуваха и спечелиха купата с 3:1 при дузпите и общ резултат 6:4. За капак "сините" повече от 80 минути играха с човек по-малко, след като Христо Йовов бе изгонен минута преди края на първото полувреме от своя бивш съотборник в "Литекс" Цветан Кръстев. Тогава резултатът бе 2:1, след като Мартинс на два пъти попари "сините" в 16-ата и 28-ата минута, а Ил. Йорданов върна едно попадение за "сините" в 24-ата минута.

След почивката страстите се нажежиха до крайност. Двата тима се хванаха за гушата след нарушение на Каядо, а в 68-ата минута целият треньорски щаб на "Левски" погна съдията Цветан Кръстев. В 79-ата минута "Берое" вече се виждаше с купата, когато Георги Андонов се възползва от грешка на Ромен Ели.

"Сините" сътвориха инфарктен обрат чрез Жоао Силва и фамозния Гари Родригес. Силва можеше да стане истински идол за сектор "Б", но от метър би в Караджов. При дузпите умората и напрежението бяха очевидни, тъй като повечето удари летяха над вратата.

Не издържаха и феновете на "Левски", които при напускане заформиха зверски бой с полицаи. Атаката им с бомби и камъни беше отбита, а при контрата на униформените куп ултраси се разбягаха из близките баири.

"Животът продължава." Това казаха момчетата. "Загубихме с дузпи, няма какво да коментирам кой какво е направил от бялата точка. Така съм решил, така сме направили. Сега е най-важното да бием в събота. Разбира се, че този мач ще ни се отрази психически", сподели треньорът на "Левски" Николай Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай