И дами се учиха от Стоичков на дузпи

И дами се учиха от Стоичков на дузпи | StandartNews.com

Легендата Христо Стоичков за пореден път уважи най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България. Камата се появи снощи на игрищата в комплекс „Спортна София", където се провеждаха столичните квалификации на Kamenitza Фен Купа 2017.Вечният №8 беше посрещнат с много овации от всички участници и гости на турнира. Сред домакините беше и генералният мениджър на „Каменица" АД Димо Димов. Той покани Камата на сцената, за да дадат заедно официален старт на квалификационните дербита.

През 15-те години отсъздаването на Фен Купа Стоичков се утвърди като един от най-верните приятели и поддръжници на турнира. В знак на признание за целия му принос, Димов връчи на Камата специален плакет.„Любовта към футбола отново ни събра. Много се радвам, че вече 15 поредни години Фен Купа е турнирът, който обединява всички фенове на футбола в България и им осигурява професионални условия, в които да практикуват любимия си спорт. До мен стои един човек, който има огромен принос за успеха и развитието на Kamenitza Фен Купа.

Неповторимият Христо Стоичков, чиито футболни постижения са ни карали да се гордеем толкова много пъти. Благодарим ти, Ицо!", заяви Димо Димов по време на откриването.Стоичков побърза да върне жеста и подари на Димов фланелка №8 с автограф и пожелание за успех. Камата поздрави и всички участници в столичните квалификации на Фен Купа 2017. „Здравейте, приятели. Радвам се, че отново имам възможност да дойда на Фен Купа и да ви видя. Искам да поздравя всички участници тази година и да им пожелая успех. Благодаря и на целия екип, който стои зад организацията на турнира и вече 15 години прави всичко възможно, за да можете да играете истински футбол. Тези от участниците, които са тук сега, ще получат малко преднина, защото днес ще ви покажа как се бият дузпи", сподели Стоичков.

Близо 40 щастливци, сред които и няколко дами, имаха възможност да се включат в „Майсторскияклас по дузпи". Камата стартира обучението със серия от демонстративни шутове и всеки от тяхнамираше безпогрешно целта си. Преди да изпратят топката във вратата всички участнициполучиха от Стоичков индивидуални инструкции на ухо и се постараха да ги изпълнят. Зрителитестанаха свидетели на няколко много атрактивни попадения. Вратата изобщо не беше леснмишена, защото честта да я пази принадлежеше на Иван Андонов – вратарят на националнитешампиони от миналогодишното издание на Фен Купа „Малки страсти" (София).

В края на обучението всички получиха грамота, подписана от Стоичков, а тези, които успяха даотбележат гол, бяха включени и в томбола. Безпогрешната ръка на Стоичков избра 8 късметлии,които се сдобиха с оригинални екипи на Фен Купа, подписани специално от легендарния №8.Столичните квалификации на Фен Купа 2017 продължиха с пълна сила след проведения звезден„Майсторски клас". Дербитата ще приключат в неделя вечерта и тогава ще станат ясни всичкиотбори, които ще се включат в съревнованието за регионалните полуфинали за София-град иСофия-област. Това е следващата възможност за софийските фенове да се докоснат донеповторимите футболни емоции на Фен Купа 2017. Датите са 23, 24 и 25 юни, а мястото отново екомплекс „Спортна София" (Зона Б5),

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай