Хвърлят Кафу срещу "Левски" (ОБЗОР)

Хвърлят Кафу срещу "Левски" (ОБЗОР) | StandartNews.com

"Лудогорец" се пребори с "Порто" за най-новия бразилец

Новото попълнение на "Лудогорец" Джонатан Кафу ще може да дебютира за шампионите още тази събота в дербито с "Левски". Документите на футболиста са изрядни и той ще получи картотека от БФС. Бразилецът вече е в Разград и тренира с отбора, след като бе представен в понеделник. В същото време "Лудогорец" обяви поредния си трансферен удар. "Орлите" представиха левия бек Натанаел, който идва от елитния бразилски "Атлетико" Паранензе. Това е осмо ново попълнение в отбора. Днес той подписа договор, а в четвъртък ще проведе първа тренировка. Интересно е, че "Лудогорец" се е преборил за подписа му с грандове като "Порто", "Краснодар" и "Локо" (Москва).

"Трансферът в "Лудогорец" е сериозна крачка в моята кариера", заяви Натанаел. "Наясно съм в какъв клуб пристигам. Знам, че "Лудогорец" е абсолютен шампион през последните четири години. Знам също така, че е постигнал сериозни резултати в Европа. Разбира се, че съм наясно колко бразилци има в новия ми отбор. Познавам лично Сисиньо и Кафу, тъй като през последния сезон съм играл срещу тях", допълни левият бек.

В "Лудогорец" пък не се плашат от дербито с "Левски". "Какво като Стойчо Стоев им е треньор. Нямаме никакви притеснения. Това е дерби, в което вярвам, че ние ще играем още по-добре от предния мач и ще спечелим", обяви изпълнителният директор Ангел Петричев за "Стандарт".

"Орлите" почнаха строежа на базата

Ръководството на Лудогорец стартира с разширяването и модернизирането на своята база. Тя ще включва пет пълноразмерни футболни игрища, четири от които с естествено тревно покритие и едно - с изкуствено покритие от най-висок клас. Всички игрища ще са с автоматизирани поливни системи и осветление. "Те са приоритет и се надявам да са готови до края на октомври тази година", заяви за "Стандарт" изпълнителният директор Ангел Петричев. Обособена е зона за тренировки на вратари и специализирана тренировъчна рампа. Едно от игрищата е предвидено за официални срещи на отборите от академията, като са осигурени 500 покрити места за зрители. Като цяло се очаква проектът да е готов до 1 година.

Стойчо с 2 бона глоба за "Ало, ало"

Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев бе наказан с 2000 лв. от дисциплинарната комисия към БФС. По време на дербито с "Литекс" камерите уловиха наставникът на "сините" да говори по телефона с някого от трибуните. Колегата му Люпко Петрович пък изгоря с общо 4000 лв. Два бона също са за говорене по телефона, а останалите пари влизат в графа "други наказания". Иначе двамата помощници в този мач - Елин Топузаков и Гуидо Баур - са наказани да не бъдат на пейките в следващия мач на тимовете си заради инцидента на почивката на този сблъсък. Двамата са наказани и с по 500 лв. глоба.

Аймен Белаид сменя Минев

за дербито с "Лудогорец" в събота. Веселин получи червен картон срещу "Литекс" и бе наказан от дисципа за 1 мач. Другият вариант за ляв бек пред Стойчо Стоев е Мики Орачев.

"Сините" уредиха контролата

с шведския Юргорден. Той ще се играе на 10 октомври от 16,00 часа и ще отбележи 50-годишнината от първия мач на "сините" в европейските турнири срещу същия съперник. "Ние сме щастливи да играем отново с "Юргорден" и се надяваме мачът да бъде незабравим празник за привържениците на двата отбора", заяви Константин Баждеков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай