Христо Янев подаде оставка

Христо Янев подаде оставка | StandartNews.com

Христо Янев повлече крак за треньорските рокади в Първа професионална. Джуджето хвърли оставка след издънката 1:1 в гостуването на "Пирин". Очаква се още утре на "Българска армия" да се появи Любо Пенев, който на два пъти работи за Гриша Ганчев. За последно това бе през пролетта, когато бе начело на "Литекс II".

Да подобна развръзка се говореше от началото на седмицата, но Янев твърди, че това няма нищо общо с решението му. "Не ми е приятно да виждам хората да си тръгват разочаровани от стадиона. Болката, изписана по лицата им, ме кара да се чувствам зле. Не виждам духа, който искам във футболистите. За да си играч на "ЦСКА-София", е нужен характер. Не бягам от отговорност и затова подавам оставка. Решението ми е категорично", отсече Янев на специалната пресконференция вчера. "Футболистите също са наясно с желанието ми да напусна. Винаги съм бил честен и открит с тях. В тренировките виждам раздаване, сериозно отношение, но в мачовете се получава друго. Не виждам духа от миналата година. В гостуванията трябва да покажем съвсем различно лице. Говоря не толкова за чисто футболни качества, колкото за характер, смелост, борба. Раздаването трябва да го има винаги без значение кой е начело на отбора", каза още младият специалист.

"Не очаквах, че ще направи това. Говорихме след мача в Благоевград, но не ми каза нищо. Ако трябва да бъда откровен - не трябваше да губим точки в гостуванията. От 6 възможни взехме само 1", заяви изпълнителният директор Пламен Марков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай