Христо Стоичков гони играчи, които се подмазват

Христо Стоичков гони играчи, които се подмазват | StandartNews.com

Какво настина върна Христо Стоичков в ЦСКА? Камата даде отговор на този и куп други въпроси пред Сашо Диков в предаването му по "Нова телевизия".

- Христо, вярно ли е, че си въвел казармен ред и в ЦСКА е страшно?

- Нещата не са такива, каквито се пише. Всичко е спокойно, няма проблеми. Работата си продължава напред, но е естествено да искам по-голяма дисциплина.

- Говори се, че си дал и кратък срок на играчите да си махнат татуировките.

- Няма начин как да изчезна. Ако са малко може и да се изчистят, но много е мастилото. И хирургически няма начин.

- Но очевидно имаш такова желание?

- За по-малките - да. Искам мислят повече за футбол.

- Забранил си и социалните мрежи и чатенето в тях.

- Силно е да се каже - забранил. Искам обаче да се съобразяват кога и в коя част на денонощието стават тези неща. Когато имаш две тренировки е по-добре да почиваш, а и сутрин трябва да стават по-раничко. Така, че те да преценяват. Нека сега мислят за футбол. Имат достатъчно време, в което да се видят с приятелите.

- Имали резултати около преговорите между ЦСКА и "Литекс"?

- Има много "доброжелатели", които искат да стане едното или другото. Но не е моя работа да коментирам

какво се разбират г-н Борисов и г-н Ганчев

Моята работа е да подготвя отбора за първия мач, а остават малко дни. Някои хора си мислят, че той е лесен, но не бива да се заблуждаваме. Притесняваме, че когато подцениш, стават главоболия.

- С какъв договор си? До кога?

- Моите договори са такива - когато искам и пожелая. Искам само уважение и коректност. Футболистите да се чувстват комфортно и да не мислят за друго. Да се обезпечени, максимално и по най-бързия начин. И да дават максимума от себе си.

- Наскоро си тръгнаха двама играчи. Един от тях не бе вземал пари от 8 месеца.

- Точно в това ще бъдат и моите претенции към ръководството. Мисля, че досега не е имало спънки и проблеми. Всички футболисти на края на месеца или на първо, 10 и 20 число да си получат заплатите. Да бъдат бързо обслужени и да дават най-доброто от себе си. Много добре знаеш какво е да си спортист и на края на месеца да не получиш нищо. Нямаш желание за тренировка, за мач.

- Гаранциите за плащанията г-н Ганчев ли ги даде или г-н Борисов?

- Аз мога да дам гаранция, че това което съм поискал до момента като средства, е представено на минутата. Може би и името има значение. През тези няколко дни, когато бяхме в София

всичко поискано бе изпълнено на 100%

Оттук нататък искам да се спазват договорите и това, което е записано като точки в тях. Дали на играни минути, време или стъпване на терена, премии и всичко това, което сме говорили, да бъде изпълнено навреме.

- Значи това ще важи за всяко ръководство?

- Дал съм дума на момчета, че ще бъда плътно до тях. Няма начин нещата да не станат.

- Ще подадеш ли оставка, ако започнат бавения на плащанията.

- Аз нямам договор.

- Ще го кажем с други думи - да се оттеглиш от отбора?

- При положение, че самите играчи дойдат и кажат: "Бате Ицо, така и така", естествено, че реакцията ми ще бъда остра. Неизбежно е и трябва да се знае от първия ден. Не може да вляза в съблекалнята да видя футболистите намръщени, да не искат да играят. Да излизат на тренировка, за да мине времето, а когато дойде мач да минат 90 минути и да си тръгнат.

- Каква и ситуацията със селекцията.

- Естествено, че ще има. Но е един от трудните въпроси. Времето е малко. Трудно е, а трябва да преценяваме бързо. Да

гледаме на забързан кадър играчите

които ни предлагат, за да можем да преценим с Петко Петков, Стефан Генов и Паро Никодимов и Стоян Йорданов, дали това са хората, които са нужни на ЦСКА. Не е важно това дали Христо Стоичков им е бил идол или помнят какво е направил той с България. Тези работи си остават за мене.

- Е, идват ли футболисти или не?

- Точен отговор ще дам в понеделник.

- Спряга се Мартин Петров?

- Да взема и Бербатов, да върна Любо Пенев, аз също да се облека екипа отново, Данчо Лечков, Павел Дочев, Трифон Иванов. Да направим отбор юнаци. Не вярвам на този етап Мартин да се върне и да играе в България. Нека не говорим за неща, които не стоят на дневен ред.

- Вярно ли е, че си изискал Емо Костадинов и Майкъла да стоят далеч от отбора?

- Кой ги казва тези неща!

- Четем ги.

- Аз те гледам в очите, а тези, които пишат не са идвали при мен никога. От какво да бъда сърдит на Емил и от какво на Георги? Единият трябва да прави стадион и съблекални, а другият да води по-класни играчи. Но накрая аз ще ги избирам.

- Кой е факторът, който те доведе в ЦСКА?

- Много са, но естествено на първо място е Гриша Ганчев. Второ - аз приятелите не ги предавам, за разлика от други. Този клуб ми даде път в "А" група, ЦСКА. Оттук започнах моя дълъг път в кариерата си. Не подминавам и "Марица", "Хеброс", където направих първите и най-важните стъпки. Но ЦСКА бе отборът, където заедно с Манол Манолов, Стоян Йорданов, Боби Станков, Добри Джуров и всички генерали, които бяха, Георги Христов, лека му пръст на Стоил Трънков, Димитър Пенев, Петър Жеков, които ми дадоха път в моя живот. За големия футбол. Да постигна рекорд, който ще остане за дълго. Цената, която "Барселона" плати за мен, също остава в историята. И обичта на хората, които никога не са ме оставяли, макар че имаше и трудни периоди в моята кариера. Особено някои изказвания, които опитаха да провокират неща, които не бяха. Любовта се показа на първия ден, когато излязох отново на "Българска армия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай