Хибридът нахлува в новата "А" група (ОБЗОР)

Хибридът нахлува в новата "А" група (ОБЗОР) | StandartNews.com

Трансформираният в ЦСКА "Литекс", който бе закупен заради лиценза от превърналия се преди това в ЦСКА "Чавдар (Етрополе), е на път да играе в новата "А" група. Днес стана ясно, че тя ще носи името Първа професионална лига. В нея ще участват 14 отбора, като към деветте, които оцеляха миналия сезон, ще се допълнят още хибридното дружество, "Нефтохимик", "Верея", "Локо" (ГО) и "Дунав", който по естествен път си заслужи промоция. Отборите ще играят два пъти един срещу друг, а после ще се разделят на две - първа шестица и втора осмица. Това бе гласувано днес. Предстои Изпълкома да каже последната си дума. "Ще има не едно, две, а цели девет ЦСКА", изрепчи се Данаил Ганчев, който представляваше трансформирания клуб.

Часове преди заседанието феновете на "червените" се разделиха на две. "Офанзива", "Енимълс" и още няколко фракции обявиха, че не признават новото дружество и искат оздравяване на старото. Иначе няма да стъпят на стадиона. Гриша Ганчев пък привика други и те застанаха зад него, след като разбраха, че щял да върне на "Армията" Димитър Бербатов и куп други любими на "армейците" личности от историята до сега. Обеща им още нов рейс и екипировка "Адидас". ПФК "ЦСКА - София" АД е заявил стадион "Васил Левски" заради ремонта в "Борисовата градина".

БФС: В момента гледаме документите

Отборите от "Б" група, които имат желани да станат част от Първа професионална лига, ще бъдат лицензирани допълнително. Сред тях е и "Литекс", който също е дал заявка за елита. "Имат нови документи, че стават ЦСКА, които в момента се разглеждат. Очаквам това да се случи и този отбор да играе в "А" група. Към останалите има изисквания за критериите за осветлението, които също се проверяват. Разчитаме, че всички ще започнат на качествени терени, някои вече правят ремонти", обяви зам.-изпълнителният директор на БФС Павел Колев.

Синдик Милева: Защо не гласувах?

Синдикът на автентичния ЦСКА Дора Милева изрева от днешното заседание за определяне на формата на "А" група. Тя алармира на излизане, че е имало неправомерно гласуване от отбори без лиценз. А в същото време на "червените" не им е било позволено да го направят. "Гласуваше се некоректно. В "А" група допуснаха да гласуват отбори без лиценз. В "Б" вот дадоха тимове, които имат право на лиценз. Но другите не били подали документи за това, затова не могат. Нас не ни допуснаха да дадем гласа си. Но "Литекс" беше, въпреки че такъв клуб вече не съществува. Как става така...", попита Дора Милева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай