Горещи емоции на Фен Купа 2016 в Димитровград

Горещи емоции на Фен Купа 2016 в Димитровград | StandartNews.com

Зам. кметът Яшо Минков откри официално турнира

Десетият регионален полуфинал на Фен Купа 2016 стартира днес в Димитровград под лъчите на жаркото слънце. Температурите достигнаха почти 40 °C, а единственото нещо, по-горещо от времето, бяха емоциите на най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България.

В димитровградската битка за Камп Ноу участват общо 32 отбора. Те са представители на областите Смолян, Кърджали и Хасково и са се доказали измежду близо 100 тима, взели участие в предварителните квалификации. Най-добрият сред тях ще получи престижната титла на регионален шампион за трите области и ще си осигури място в националните финали, където ще се срещне с останалите 11 регионални първенци. Националните шампиони на Фен Купа 2016 ще влязат зад кулисите на Барса и ще изживеят едно уникално приключение в компанията на най-голямата легенда в историята на българския футбол - Христо Стоичков.

Началото на съревнованието за Фен Купа 2016 в Димитровград беше дадено от зам. кмета Яшо Минков. Той приветства с добре дошли участниците и гостите и благодари на организаторите, че за 14-та поредна година осигуряват възможност на футболните фенове да практикуват любимия си спорт и да се чувстват като истински „звезди", докато изживяват емоциите на най-добрия футбол – футбола с приятели.

След откриването г-н Минков се изяви като наставник на отбора на община Димитровград, който участва в демо-мач срещу сборен тим на местни журналисти. Журналистите имаха в редиците си тайно оръжие – бившият играч на Левски Сф и Литекс Емил Ангелов „Бабангида". Именно той откри с красив шут резултата през първото полувреме. Въпреки непоклатимото му присъствие, обаче, общинарите бързо се съвзеха и изравниха с гол на Христо Георгиев. В средата на втората половина съотборникът му Цветомир Матев отбеляза още едно попадение за тима на община Димитровград и оформи крайното 2:1.

Полуфиналистите изгледаха с интерес демонстративната среща и си взеха поука как се правят някои неща и как не се правят други. Леко вдъхновени и доста развеселени, те нахлуха по терените и продължиха борбата за димитровградската квота.

Докато те дават всичко от себе си, за да се справят с конкуренцията и с високите температури, посетителите на стадион „Раковски" имат пред себе си богат избор от странични забавления. Тъй като Фен Купа е „повече от футбол", на терен се провеждат множество игри, предизвикателства и томболи и се раздават награди, които биха изкусили дори най-скептично настроените гости. Атмосферата е подсилена и от модерни ритми, студена бира, красиви мажоретки и присъствието на култовия водещ Добри Атанасов, който коментира на живо изявите на участниците.

Десетият регионален полуфинал на Фен Купа 2016 продължава и утре (неделя, 17 юли). Името на новия регионален шампион за областите Смолян, Кърджали и Хасково ще стане ясно веднага след финалния мач, който стартира в 13:00 часа. Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай