Гонзо награди шампионите на Kamenitza Фен Купа в София

Гонзо награди шампионите на Kamenitza Фен Купа в София | StandartNews.com

След повече от 120 динамични дербита, момчетата от „Бригада" (Сф) вдигнаха за трети път столичната Kamenitza Фен Купа. Трофеят им бе връчен лично от легендата на "Левски" Георги Иванов – Гонзо, който пожела на шампионите да повторят успеха си на Националните Финали и да придружат Христо Стоичков зад кулисите на ФК "Барселона".

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев също уважи с присъствието си столичните полуфинали на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България. „Kamenitza Фен Купа е най-добрият аматьорски футболен турнир на Балканите. Пожелавам на най-достойния да победи", заяви той. Г-н Кралев се присъедини към футболните фенове, за да гледа от първите редове демонстративно дерби между ветераните на Левски СФ и миналогодишните Национални шампиони на Фен Купа „Лазур Свети Влас". Той дори се включи във финалната срещата на столичните полуфинали, като даде началния удар и откри официално мача.

Рамо до рамо с Георги Иванов – Гонзо, в демонстративния мач играха бившите му колеги и съотборници Даниел Боримиров, Димитър Телкийски, Станислав Ангелов „Пелето", Данчо Петков, Краси Петров и Борислав Кьосев. Тимът им бе подсилен и от Валентин Николов – един от собствениците на Joma България. Ветераните откриха резултата още в първите минути с красив гол на Телкийски, който получи брилянтен пас от Станислав Ангелов и порази вратата с двоен рикушет в горната и страничната греда. За изненада на феновете на Левски, второто полувреме започна със светкавична атака на „Лазур", която завърши с гол във вратата на ветераните, след мощно диагонално воле на Юлиян Николов „Архитекта".

Малко преди края съотборникът му Тодор Георгиев „Феномено" се оказа сам срещу вратаря и с нисък, изненадващ удар успя да обърне мача в полза на миналогодишните Национални шампиони на Фен Купа. След срещата Гонзо сподели: „Паднахме с 2:1, но това е без значение. Важното е, че играхме. Момчетата от „Лазур Свети Влас" са наистина много добри. Пожелавам им много успехи. Фен Купа е невероятен турнир, който дава шанс на много хора да спортуват и ние се радваме, че го подкрепихме днес."

Основен опонент за титлата Регионален шампион на София бе тимът на „ФК Вадиас" (Нови Искър), които се класираха на второ място. Трето място остана за „Colo Colo" (Сф), а четвърти се класираха момчетата от „Марибор" (Сф). Много от участниците и феновете също се сдобиха с индивидуални награди благодарение на уменията и късмета си. Софиянецът Ивайло Демирев от тима на „Софийска вода" порази и трите отвора на любимата на феновете активация „Точен шут" и спечели апетитната награда от 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели. Александър Гълъбов от „ФК Вадиас" си заслужи титлата „най-добър вратар", след като многократно доказа на практика тезата, че „добър вратар е половин отбор". Димитър Вутов от тима на шампионите „Бригада" бе обявен за най-атрактивен състезател благодарение на акробатичните си изпълнения по терените.

Почетната титла „отбор феърплей" бе присъдена на „Лафурия" (София), които стриктно спазваха спортсменския кодекс по време на мачовете си и регистрираха най-малко нарушения. Първенците „Бригада" получиха от организаторите и специална грамота за принос към дарителската кампания на Фен Купа „Дари Гол". Те успяха да реализират общо 27 гола по време на седемте си мача и се превърнаха в най-резултатния отбор в София. Красимир Гавазов се сдоби с чисто нов смартфон Telenor Smart Plus от специалната томбола на телекома. Единственият фен, който не му завидя за късмета и наградата, бе Андрей Демерджиев от отбора на „Лев Инс". Той се оборудва със страхотен таблет Samsung след като шутира топката с цели 114 км/ч в играта на IT компанията „Силен шут". Красимир Гаразов пък доказа, че е най-талантливият футболен жонгльор сред феновете на спортен комплекс „Академика" IV км. Той демонстрира уменията си в активацията на Ford Moto-Pfohe и си тръгна с ваучер за безплатен спа-уикенд за двама в Банско. Спортният бранд на Фен Купа 2015 Joma също присъства на терен със специална промо-шатра. Всички посетители имаха възможността да разгледат и закупят страхотните спортни артикули, с които често виждаме облечени професионалните ни футболисти.

Следващата спирка по пътя на Kamenitza Фен Купа 2015 е в Русе на 30 и 31 май. Там ще се разиграят Регионалните полуфинали за най-добрите 32 отбора от Русе и Силистра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай