Газим Норвегия на трева за 1 млн. лв

Газим Норвегия на трева за 1 млн. лв | StandartNews.com

Стомашен вирус повали Ники, Божинов също аут

България трябва да сгази Норвегия днес, пожела си министърът на спорта Красен Кралев. Вчера той откри ремонтирания национален стадион "Васил Левски". Тревата е изцяло нова, а вече има и табло. "Целият ремонт възлезе на 1 милион с ДДС. Тревното покритие е сменено. То е на стойност 300 хиляди лева без ДДС. Това прекрасно табло е около 400 хиляди. То е китайско производство, но такива има на Олимпийския стадион в Шанхай, на различни стадиони в САЩ. Цената е много добра", сподели Кралев. "Имахме много голяма надежда, че ще имаме отбори в европейските клубни турнири, дано догодина да има повече мачове в Европа, които да се играят тук на националния стадион", добави Кралев.
За съжаление на Ивайло Петев и компания ще е много трудно срещу "викингите". Вчера от състава отпадна и Николай Михайлов. Вратарят, който бе фаворит за титуляр, има стомашен вирус. Докторът на тима Валентин Великов се грижи за него, но е почти сигурно. Както е известно, другият титуляр Владо Стоянов отпадна от двубоя, защото ще бъде опериран. Така под рамката ще застане Божидар Митрев, а негова резерва ще е Благой Макенджиев. Лошите новини за Петев не спират дотук. Валери Божинов също е аут на 100%. В последните дни той тренираше и се опитваше да стисне зъби, но и това не стане.

Хьогмо: Попов е най-хитър

Селекционерът на Норвегия Пер-Матиас Хьогмо определи като най-опасен от българския състав Ивелин Попов. "Той ми прави най-голямо впечатление, при предишния треньор той играеше като крило, сега играе като номер 10. Мисля, че това е добър ход, защото той е достатъчно хитър да намира празно пространство", заяви Хьогмо. "Няма как да се считаме за фаворит, когато България е домакин. Освен това те показват много голямо израстване. Направиха 2:2 с Италия и контролираха мача с Малта", добави селекционерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай