Футболният отбор на мустаците се изправя срещу българските звезди

Футболният отбор на мустаците се изправя срещу българските звезди | StandartNews.com

София. Благотворителен футболен мач събира на един терен доброволци от Мовембър България и "Отбора на сърцето" в събота (22 ноември) от 13:00 часа в Спортен Комплекс Симеоново, София. Всеки един от дванадесетте футболисти на Мовембър е отглеждал своя мустак от началото на месец ноември. В „Отбора на сърцето" ще видим познатите ни от Биг Брадър Панайот, Миро, водени от своя капитан Лео Бианки. В нападение от отбора на звездите ще се изявяват и Стефан Щерев, Играта, Спенс, DJ Дончо, Кристо. Мачът се осъществява с подкрепата на "FiHealth Застраховане".

Много футболни звезди са имали мустаци в своята кариера, за това този мач може да върне спомени на футболните фенове на 80-те. "Movember Bulgaria провежда серия от партита и инициативи през месец ноември. Movember идва от "MO" – жаргон за мустак и "November" – ноември на английски. В рамките на мустакатия месец мъжете, които са решили да подкрепят кампанията, трябва да си отгледат мустак.

Movember е международно движение, имащо за цел да насочи общественото внимание към сериозните проблеми на мъжкото здраве. Всяка година ракът на простатата e сред основните причинители на смъртност при мъжете. Създателите на Моември считат, че е важно да се говори повече за мъжко здраве и да се окуражават мъжете да посещават уролог. За популяризиране на инициативата от Movember призоват всички мъже да си пуснат мустаци през месец ноември и да се включат в публични дискусии на здравна тема, да са активни в социалните медии и в неформален приятелски кръг.

Глобалната инициатива тръгва от Мелбърн, Австралия през 2003 г. и днес е особено популярна по цял свят със своите мустакати партита. През 2011 г. Movember обедини над 850 000 участници от целия свят и събра дарения на стойност 126.3 милиона долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай