Футболисти на „Динамо”-Загреб с два финала в Благоевград

Футболисти на „Динамо”-Загреб с два финала в Благоевград | StandartNews.com

Детско-юношеската школа на хърватския футболен гранд „Динамо"-Загреб доказа своята сила на IV Международен детски футболен турнир „Купите на община Благоевград". Представителите на тима и в двете възрастови групи за деца, родени през 2003 г. и 2004 г., ще спорят за отличията във финалните срещи. По-големите ще срещнат в мач за купата футболисти на друг голям тим, но от Сърбия – „Цървена звезда". Двубоят е от 19,00 часа днес на градския стадион „Христо Ботев".

Талантите на родния гранд „Левски" пък ще спорят за третото място с „Войводина"-Нови Сад. Финалът при по-малките е между „Динамо" и „Войводина"-Нови Сад. Състезателите на „Славия" ще се борят за бронзовите медали срещу „Вардар"-Скопие. Надпреварата с всяка изминала година разширява своята география и в Благоевград пристигат представители на детско-юношеските школи на най-добрите отбори на Балканите. За победителите ще има купи и награди, осигурени от община Благоевград.

„Целта е да дадем шанс за изява на високо ниво на малките футболисти, да обменят опит, да видят родните тимове как се работи в големите отбори", твърдят организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай