"Фреш Маркет“ е №1 на Фен Купа в Бургас

"Фреш Маркет“ е №1 на Фен Купа в Бургас | StandartNews.com

След два дни и 64 наситени с емоции футболни двубои, момчетата от „Фреш Маркет" (Бургас) вдигнаха победоносно регионалната Фен Купа 2016 за областите Бургас и Ямбол. С това те си запазиха място на националните финали, където ще продължат напред в борбата за голямата награда – приключение зад кулисите на Камп Ноу в компанията на големия Христо Стоичков.

Финалният мач изправи бургаските шампиони срещу тима на подгласниците „FC Words", също от Бургас. И двата отбора демонстрираха страхотна класа през уикенда и съвсем заслужено се срещнаха на финала.

Кулминационното дерби протече като по еталон от вчерашния финал на Шампионска лига. Резултатът беше открит от шампионите още във втората минута на мача. След това темпото на игра рязко се повиши и почти всяка атака завършваше с опасна ситуация и пред двете врати. „Фреш Маркет" успяха да запазят аванса си буквално до последните секунди на срещата. Главният съдия тъкмо си поемаше въздух, за да даде последния сигнал, когато „FC Words" откриха пукнатина в противниковата защита и изравниха с остър боц от къса дистанция. Умората и напрежението си казаха думата при последвалите дузпи. Подгласниците допуснаха две поредни фатални грешки и отстъпиха купата на шампионите „Фреш Маркет".

С почетни награди бяха отличени и третите в класирането „FC Words Burgas" – отбор сателит на подгласниците "FC Words", и четвъртите „Гренобъл" (Бургас). Стойчо Димитров от „FC Words" си заслужи индивидуален приз за „Най-добър вратар", след като допусна най-малко попадения в поверената му врата. За „Най-атрактивен състезател" бе обявен Тодор Георгиев „Феномена" от тима на „Гренобъл", а призът за „Най-спортсменски отбор" отиде при момчетата от „Градушка" (Бургас).

Много награди бяха раздадени и от корпоративните партньори на турнира Joma, Telenor, Dacia и Samsung. 21 годишния Яни Илиев от Поморие се сдоби с чисто нов смартфон от традиционната томбола на Telenor, която се провежда на всеки полуфинал. Samsung също наградиха със смартфон притежателя на най-мощния футболен удар в Бургас Стоян Русев, който шутира топката с впечатляващите 103 км/ч в играта „Силен шут". Dacia дадоха възможност на всички посетители да се запишат за тест-драйв на първия им модел с автоматична скоростна кутия „Easy-R" Dacia Sandero и на един от най-продаваните в България високопроходими автомобили 4х4 Dacia Duster. Записалите се за тест-драйв участват и в специална томбола за оригинална фланелка на Удинезе с автографи от футболистите на клуба.

Следващият шанс за феновете да гледат забележителен футбол и да печелят страхотни награди е предстоящия уикенд (4 и 5 юни) в Русе. Там ще се проведе регионалният полуфинал за тимовете от Русе и Силистра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай