Франция удари България

Франция удари България | StandartNews.com

България загуби резонно с 1:4 като гост на Франция в група „А" от квалификациите за световното първенство през 2018 година в Русия. Мачът се игра пред почти пълния „Стад дьо Франс" във френската столица.

Двубоят започна страхотно за България. Георги Миланов напредна по лявото крило и успя да елиминира Бакари Саня. Десният защитник го фаулира и реферът посочи дузпа. Михаил Александров застана зад топката и хладнокръвно вкара за 1:0 в полза на България.

Мечтите обаче се изпариха в 23 минута. Тогава Кевин Гамейро изравни с глава. Малко по-късно за 2:1 вкара Дмитрий Пайе. До края на първото полувреме Антоан Гризман реализира още един гол след грешка на дебютанта Димитър Пиргов.

През второто полувреме Франция намали оборотите. И все пак стигна до още един гол. Той бе дело отново на Гамейро след пас на съотборника му в „Атлетико" (Мадрид) Антоан Гризман.

За съжаление новият национален селекционер Петър Хубчев не успя да запише успешен дебют. Следващият му шанс ще е в понеделник. Тогава националите ще гостуват на Швеция в Стокхолм. 

"В много малка степен видях желанието при играчите, което исках. Физически не можем да се мерим с Франция. Пак нещата опират до мъжество, до професионализъм. Мачът започна добре за нас, точно както ние си го представяхме. Но след това не се държахме както ние искахме. Имаше напрежение и нервност. Но реално погледнато разликата е много голяма. Съжалявам, че точно Пиргов сбърка при третия гол. Планът срещу Швеция е същия - да има желание", обяви Хубчев.

"Франция е просто по-силен отбор. Яд ме е, че допуснахме леки голове. Ако бяхме задържали още малко преднината ни, може би щеше да е друго. Трябва да работим много. Силно се надявам да показваме агресия и хъс срещу французите", заяви капитанът Светослав Дяков.

Вратарят Владислав Стоянов добави: "Не сме очаквали да е лек мача. Това е Франция. Смятам, че се постарахме. Но класата им си каза думата. Радващото е, че всички се раздадохме. След като вкарахме гола може би не си повярвахме", заяви стражът на "Лудогорец". 

"Не си повярвахме след 1:0. Загубата не беше конфузна. Просто класата на Франция е много по-голяма. Там играят футболисти за милиони евро", добави голмайсторът за България Михаил Александров.

"Франция е страхотен отбор. Не ни подцениха. Заслужено загубихме, това е", сподели Георги Миланов.

Загубата остави България с 3 точки в групата на четвърто място. Лидери с по 4 пункта са Холандия, Франция и Швеция. „Лалетата" и шведите биха съответно Беларус с 4:1 и Люксембург с 1:0. След нас е тимът на Беларус с 1 точка, а Люксембург няма актив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай