ФК „Банско" става общински

ФК „Банско" става общински | StandartNews.com

Банско. Футболният отбор на Банско ще е общински. Това заяви кметът Георги Икономов. Според него този въпрос отдавна чака своето решение. В града има различни настроения и напрежение, както сред феновете, така и сред обществеността.

Те се засилили след публикации в местния печат, които били насочени срещу ръководството на община Банско. А общината като съдружник с фирма „Юлен", издържаща футболния отбор, прави абсолютно всичко възможно да осигури финансово тима. Георги Икономов уточни, че решението е взето след среща с феновете на отбора и след разговор с шефовете на „Юлен".

Той ще направи предложение до общинския съвет, който да гласува ФК „Банско" да е 100% общински. В най-скоро време ще бъде свикано извънредно общо събрание, което ще смени изпълнителния директор и целия борд на директорите. Бюджетът ще бъде оптизимиран, ръководството на общината ще извърши пълен финансов одит преди да поеме изцяло издръжката на отбора, разкри Икономов.

„По-голямата част от привържениците искат в отбора да играят повече жители на Банско. Желанието им е да се развие една много силна детско-юношеска школа, която да подхранва мъжкия отбор, а тогава ще има по-голяма посещаемост на стадиона", твърди кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай