ФК „Арда” в Кърджали чества 90 години от своето създаване

ФК „Арда” в Кърджали чества 90 години от своето създаване  | StandartNews.com

Кърджали. Ветерани, спортни деятели и стотици почитатели на най-масовия спорт - футбола, отбелязаха 90 години от създаването на ФК „Арда" в Кърджали.

Кметът Хасан Азис връчи статуетки, грамоти и плакети на изявени футболисти, съдии, треньори и организатори на обичаната игра.

Клубът е създаден през далечната 1924 година от трима млади ентусиасти, тогава гимназисти - Димитър Попов, Стоян Попгеоргиев и Христо Данов. Първото име на ФК „Арда" е „Родопски сокол", припомни президентът на клуба Рамадан Яшаров. Мнозина от присъстващите си спомниха знаменателната дата 28 май 1988 година, когато на стадион „Дружба" в Кърджали само един гол не достига на футболистите от „Арда", за да влезнат в „А" група, а те показват прекрасна игра пред 20 000 публика.

Феновете на футбола си пожелаха да видят отново стадиона така пълен, а той да ги посрещне с европейски вид. В тази връзка градоначалникът съобщи, че вече е подписан договорът за ремонта на стадион „Дружба" - първи етап, в който ще бъдат вложени над 1,8 млн. лева

„Пожелавам на ФК „Арда" да не остава само в историята на Кърджали, но да има и свое настояще и бъдеще", заяви Хасан Азис.

Празникът продължи с концерт на Валя Балканска и Орхан Мурад.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай