Феновете са част от "Левски", Херо - не (ОБЗОР)

Феновете са част от "Левски", Херо - не (ОБЗОР) | StandartNews.com

Батков: Не искам да похабим Гонзо за трети път

София. Феновете на "Левски" официално влязоха в управата на тима. Представители на Националния клуб на привържениците и тръст "Синя България" ще имат свои представители в УС. Собственикът на "сините" Тодор Батков изпълни обещанието си към сектор "Б". Той потвърди, че ще предостави и 15% от акциите, които има в клуба. "Това ще стане безвъзмездно", каза адвокатът. Запалянковците обаче се ангажират от своя страна да внасят по 1 млн. на година в клубната каса. "Най-вероятно ще помагат на школата и ще следят как се разпределят парите", допълни Батков.

Събранието взе решение да се вдигне капитала от 750 000 лв. на 30 293 000 лв., след като собственикът преструктурира в акции заемания на "Левски" към него и негови дружества и фирми. Стана ясно също, че броят на членовете на УС се увеличава на 7 души. "Търсим още трима, които да вършат работа", обявиха "сините".

"Клубът го е имало, има го и ще го има. Ще се постараем да не загубим мястото си в Европа, както някои други", гарантира Тодор Батков. Той обаче не успя да намери общ език с Димитър Димитров.

Херо и "сините" се разминаха за пореден път. "Има различия за броя на играчите, които трябва да бъдат привлечени и тези, с които ще се разделим. Искрено съжалявам, но животът продължава. Засега треньор е Георги Иванов, но аз не искам да бъде похабен, бидейки треньор за трети път. До 7 януари трябва да решим този въпрос", коментира Тодор Батков.

Бивш заместник-кмет влезе в управата

Ново лице влезе в най-висшия орган на управата на "Герена". Бившият зам.-кмет на столицата Минко Герджиков стана част от Надзорния съвет. Той влиза на мястото на Христо Друмев. Дългогодишният директор на НДК и спец по бридж бе освободен от задълженията си, но обяви, че ще продължава да работи за любимите си "сини". Те връчиха своите благодарности и грамота за помощта, която е оказвал през годините. Промени има и в УС. Там остават единствено Иво Тонев и Константин Баждеков.

Минко Герджиков от 2003 г до 2011-а бе част от управата на София. Той бе отговорник за стопанската дейност и финансите, а на два пъти трябваше на пожар за изпълнява и длъжността кмет. Герджиков също така има опит и като заместник-министър, какъвто бе в едно от най-тежките времена - 1997 г. Герджиков е роден на 2 май 1955 година в Троян.

Целите са бронз и купа

обяви Георги Иванов. Спортният директор смята, че "Левски" има шанс да изпълни и двете задачи. "Казахме още в началото на сезона, че ще следваме три етапа. Най-хубавото е, че продължаваме за купата, а имаме и реална възможност да завършим на трето място. Това ще бъде максимумът в момента. Никой не казва, че бяхме принудени да освободим половин отбор и в движение градихме нов. Наложи се и треньорска смяна още в началото", продължи Гонзо. "При всички случаи трябва да имаме и готов отбор, който ще успее да се бори за място в групите на турнира Лига Европа", каза още пловдивчанинът.

Бюджетът закотвен на 8 млн. лева

"Левски" ще гони място в групите на Лига Европа с 8 млн. бюджет, стана ясно в сряда. 6 млн. от тях ще бъдат похарчени за заплати на треньори, играчи и служители. Останалите 2 млн. ще бъдат пазени за други дейности. В момента толкова отиват за глоби. Някои заслужени, други - не. В сряда на "Герена" получиха поредната честитка за 2 бона от Дисципа. "Сините" отново ще трябва да пращат и неустойки на играчите, с които ще се разделят. Ще бъдат привлечени и няколко нови попълнения, но заплатите им не могат да надскочат 28 000 евро. Направени са и няколко нови споразумения, за да се спаси лицензът за Европа.

Недвед решава съдбата на Краев

Чешката легенда Павел Недвед ще има основната дума за привличането на Божидар Краев в "Ювентус". Врачанинът ще трябва да впечатли "Златната топка" с изявите си по време на двустранна игра. Иначе Божидар е преминал през поредица от медицински тестове при лекарите на "Старата госпожа". Краев може да се превърне в "златна кокошка" за столичани, ако успее да си уреди трансфер в Торино. Мизата за него се вдигна, след като интерес афишира и "Ман Сити".

Къде са хората от чартърите

за мачовете с "Челси" и "Барселона", попита след края на събранието шефът на спортния клуб на "Левски" Стоян Хранов. "Тези хора нямат търпение да свърши събранието тук, за да ни почнат. Вместо да се вършат полезни неща - само водим войни с тях по медиите. Говорят за милиони, но все ги няма", продължи Хранов.

Изчистиха поредна част

от заплатите, които имат да получават играчите. Това стана малко преди началото на събранието, което се проведе в общежитието на школата на "Герена". "Сините" правят всичко възможно играчите да бъдат спокойни за празниците.

Защитник от "Тича" се чака

в "Левски". "Сините" намериха заместник на Пламен Крумов в лицето на Александър Александров. Сашко, както е известен той в "А" група", изпадна в немилост в "Черно море". Юношата на "Септември" се е разбрал с шефовете да си тръгне като свободен агент, а на "Герена" ще се възползват от това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай