Фен Купа 2017 тръгва в Стара Загора

Фен Купа 2017 тръгва в Стара Загора | StandartNews.com

Много забавления и емоции очакват футболните фенове от Стара Загора този уикенд, когато ще започне приключенското лято на най-вълнуващия футболен турнир за приятели. На 13 и 14 май, на изкуствения терен на стадион „Берое" ще се проведе първият полуфинален кръг от програмата на Kamenitza Фен Купа 2017. В него ще вземат участие най-добрите 32 отбора от областите Стара Загора и Сливен.

Турнирът ще бъде официално открит в 12:00 ч. в събота от кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Сред гостите ще са и бившият световен шампион по лека атлетика и настоящ зам. кмет на Стара Загора Красимира Чахова и легендата на ПФК „Берое" Петко Петков. Те ще изразят подкрепата си към турнира и ще вдъхновят участниците, след което футболната фиеста ще стартира с пълна сила.
Веднага след откриването следва демонстративен мач между отбора на община Стара Загора и сборен тим на местни журналисти. Едно от „остриетата" на общинската селекция е кметът Живко Тодоров. Той неведнъж се е включвал и като редовен участник в турнира със своя тим „Ел Галактикос", който и тази година е сред претендентите за титлата.
В рамките на уикенда посетителите ще могат да видят 64 атрактивни футболни дербита, изпълнени с автентичен състезателен хъс и много динамика. За доброто настроение на гостите ще се грижат и официалните партньори на Фен Купа 2017. Те ще провеждат множество забавни игри и активации край терените и ще раздават щедри награди. Най-новият член на футболното семейство на Kamenitza Фен Купа е автомобилната компания Hyundai. Тя е приготвила няколко специални изненади за посетителите на турнира, една от които е забавно ново предизвикателство с възможност за спечелване на професионален курс за рали пилот.
Футболният празник ще продължи до 14:00 ч. в неделя. Финалният мач за определяне на регионалния шампион на Стара Загора и Сливен ще започне в 13:00 ч. и веднага след края му, в 13:30 ч., победителите ще бъдат наградени на специална церемония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай