„Еталон 05“ спечели Kamenitza Фен Купа в Монтана

„Еталон 05“ спечели Kamenitza Фен Купа в Монтана | StandartNews.com

Тимът на приятелите от квартала от „Еталон 05" (Монтана) триумфира с бляскава победа и заслужено вдигнаха Регионалната Kamenitza Фен Купа 2015 в Монтана. С това те се доказаха като един от дванадесетте най-добри отбори от приятели в България, които ще се изправят един срещу друг по време на Националните Финали на турнира във Велико Търново.
Останалите 11 претенденти за футболното приключение зад кулисите на Камп Ноу са: „Форест" (Казанлък), Русокастро (Бургас), Спартак (Варна), „ФК Бригада" (София), „Булмаркет 1" (Русе), „Агро Х" (Шумен), „Зона Ц" (Благоевград), „Бригада" (Димитровград), „ИВ Комерс" (Горна Оряховица), „Каталунците-Кирчево" (Ловеч) и „Локо младежи" (Пловдив). Точно както подхожда на отбори от техния ранк, всички те имат големи претенции за титлата Национален Шампион на България, а амбициите им са подплатени с умения и опит. Всичко това предвещава кулминацията на турнира да се превърне в едно уникално футболно зрелище.

Финалното дерби от битката в Монтана изправи шампионите срещу миналогодишните регионални първенци „Пчелна Майка" (Враца). Двубоят беше много оспорван и феновете станаха свидетели само на едно красиво попадение. То беше дело на нападателя на „Еталон 05" Светлан Кондев, който с бързо лъжливо движение обезоражи вратаря и изпъна мрежата на „Пчелна Майка". Това беше последният, 24-ти гол на шампионите в общо седемте им мача по пътя към победата. Освен шампионската купа те получиха и специални грамоти и награди за „най-резултатен" отбор от Регионалните полуфинали.

Трети в класацията останаха момчетата от „Вихър Николово" (Монтана), а на четвърто място се наредиха „Манастирище 2000" (Враца). Най-отличилите се сред футболистите се сдобиха с индивидуални призове. Вратарят-пожарникар на „Еталон 05" Петко Петков буквално изгаси амбициите на противниковите нападатели и бе обявен за „най-добър вратар". Тодор Кръстев от „Пчелна Майка" получи грамота за „най-атрактивен състезател", а тимът на „Електростарт" (Вършец) се сдоби с титлата „отбор феърплей", понеже регистрира най-малко нарушения по време на мачовете си.

Много награди бяха раздадени и на феновете. Симеон Симеонов от тима на „Аутсайдери" спечели от Joma оригинална фланелка на националния отбор на България, подписана от Трифон Иванов. Победителят от играта на Samsung „Силен Шут" Ивайло Георгиев от „Манастирище 2000" получи чисто нов смартфон Samsung Galaxy Pocket 2 благодарение на мощния си удар със 110 км/ч. Късметлията Владимир Вълов от „Пчелна Майка" също се оборудва с нов смартфон Telenor Smart Plus от участието си в томболата на телекома. Юношата на ФК „Монтана" Александър Славейков, който бе дошъл да наблюдава дербитата на Фен Купа се включи във футболното жонглиране на Ford Moto-Pfohe и демонстрира завидни умения с топката.

Това му донесе ваучер за спа-уикенд за двама в Банско.

Последната спирка от националното турне на Kamenitza Фен Купа 2015 е на 29 и 30 август във Велико Търново. Домакин на заключителната фаза ще бъде железния защитник Трифон Иванов, който лично ще наблюдава от първите редове изявата на финалистите и ще им помага с мъдри съвети и напътствия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай