Емо Костадинов става студент

Емо Костадинов става студент  | StandartNews.com

Емил Костадинов става студент в ЮЗУ "Неофит Рилски", информира struma.com. Заедно с него в новата специалност "Треньор по вид спорт" се записва и друг бронзов медалист от САЩ '94 - Петър Михтарски. Компания ще им правят още стража на "Славия" Георги Петков и бившият защитник на ЦСКА Венци Василев.

Лекции ще четат бившия изпълнителен директор на БФС и настоящ шеф на Професионалната футболна лига Стефан Капралов и проф. Васил Жечев.

След дипломирането си треньорите ще имат Лиценз Б. След НСА това е вторият университет в страната, който ще произвежда дипломирани треньори със степени бакалавър и магистър в 11 вида спорт.

След първия прием на студенти за учебната 2015- 2016 година бройката от 60 студенти вече е попълнена. Факултет по обществено здраве Специалност "Треньор по вид спорт" е към Факултет по обществено здраве, като освен за футболни треньори има записани студенти и за спортовете борба, таекуон- до ITF ски бягане, биатлон и лека атлетика. В новата специалност ще преподават квалифицирани треньори, професори доценти и главни асистенти. Сред тях ще бъде и майстор Ким Унг Чол, който ще обучава треньорите по севернокорейското бойно изкуство. С наличната спортна база, която включва закрита спортна зала, открит спортен комплекс, с терени за няколко вида спорт, югозападния университет има огромен потенциал за реализиране на подобни начинания, в случай новата специалност "Треньор по вид спорт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай