Ел Маестро дава 50% шанс за победа над "Адмира"

Ел Маестро дава 50% шанс за победа над "Адмира" | StandartNews.com

Бразилецът Мауридес готов да лее кръв за ЦСКА, възхитен от агитката

Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро върза гащи преди днешния домакински мач за Лига Европа срещу "Адмира Вакер" и обяви евентуална загуба като напълно възможна. Според сърбина с британски паспорт шансовете за успех между "армейците" и гостите са 50/50, тъй като първенството в Австрия е по-силно от българското. ""Адмира" е млад, добър отбор, имаме респект към тях. Няма да е изненада, ако спечели, но също така няма да е изненада и евентуален наш успех", йезуитски обясни нагласите за мача Ел Маестро. После индиректно обясни, че "червените" все още са далеч от нивото на родния шампион "лудогорец".
"По-добре е да сравним успехите на един отбор в Европа за последните 5 или 10 г. Един отбор от България има успехи в този период. Другите трябва да надграждаме", заключи Ел Маестро.
"Ще ни липсват доста важни играчи, но имам увереността, че футболистите ми ще бъдат подготвени за "Адмира", каза още треньорът.
Той напомни, че днес от титулярите са аут контузеният Тиаго Родригес и наказаните Кристиян Малинов и Николай Бодуров.
Ел Маестро специално похвали новото попълнение в атака Мауридес, който вече се разписа при дебюта си срещу "Локо" (Пд).
"Той е голям футболист, а ние го проучвахме дълго време, докато го вземем. Ще ни е от помощ и трябва да работим правилно с него. Дебютът му бе много добър", каза Ел Маестро.
Самият бразилец също дръпна емоционални обещания пред Diema Sport.
„Обещавам да вкарам много голове за ЦСКА. Ако трябва да пролея кръвта си за отбора, ще го направя. Само като заговоря за феновете на ЦСКА и настръхвам. Не бях играл никога пред толкова екзалтирана публика и за мен е удоволствие", заяви Мауридес. Според нето той няма да има проблеми с адаптацията и бързо ще научи нужните думи на английски, за да разбира какво се изисква от него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай