Двама си разделиха "Ботев" (Пловдив)

Двама си разделиха "Ботев" (Пловдив) | StandartNews.com

До 4 месеца започваме строежа на Колежа, обеща Самуилов

Феновете на пловдивския "Ботев" вече могат да си отдъхнат. "Канарчетата" се уредиха с нови собственици - Румен Чандъров и Георги Самулов, които бяха представени от президента на клуба Ангел Палийски на пресконференция в Пловдив. Двамата придобиват 60% от клуба. Бизнесмените се заканиха, че ще построят стадиона, чийто проект е временно замразен.

"Предполагам, че до 2-3 месеца, най-късно четири, ще започнем работа по съоръжението", обеща Самуилов и продължи: "Трябва да има разбиране от страна на феновете. Имаме нужда от малко време, за да вкараме отбора в позиция, в която трябва да бъде. Ние обичаме "Ботев" и ще направим всичко нужно да развием клуба. Нашите амбиции са сериозни, щом сме решили да се заемем".

"Мястото на тима е едно - само нагоре. Дано някой ден тимът да не зависи от хора като нас, а да може да съществува на самоиздръжка", добави Чандъров и призна, че таванът на заплатите на "Коматево" няма да бъде вдиган. Палийски, който не издържа и се разплака, заяви, че дълговете ще бъдат погасени до края на годината.

Президентът на "канарчетата" благодари на фирмите, които помагаха на отбора до този момент, и разкри, че е търсил собственици чак в чужбина.

"Имах срещи с много инвеститори и за щастие господата Самуилов и Чандъров откликнаха. Те ни помагат от осем месеца", завърши Палийски.

Тази вечер "канарчетата"загубиха с 0:1 от "Берое" на стадиона в Коматево двубоя си от поредния кръг в А група. Единственото попадение бе дело на Атанас Зехиров в 83-ата минута. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай