Домусчиев: Закъсняхме със смяната на треньора

Домусчиев: Закъсняхме със смяната на треньора | StandartNews.com

Вече сме много по-силни, радва се Бруно Рибейро

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев призна, че смяната на Георги Дерменджиев е дошла твърде късно. Именно това е в основата на слабия старт на сезона и отпадането от Шампионската лига. "Когато един треньор не може да мотивира играчите и не може да предложи решения на проблемите, то той трябва да бъде сменен.

Друг момент е какво решение ще вземе клубът и дали това решение няма да бъде закъсняло. Новият треньор дойде много късно, когато вече всички решения бяха взети. Отборът не беше готов за Европа, както и българското първенство по ред причини. Закъсня и селекцията", заяви Домусчиев пред БНТ. "Във футбола, в световен мащаб, дори и в клубовете от Испания, Италия или Англия, винаги има цикличност. Не е нормално един клуб да върви само нагоре, нагоре и нагоре, защото в един момент ще надскочи себе си, дори и държавата.

Въпреки всичко "Лудогорец" продължава да се развива. Правим едно голямо обновление в състава. Смятам, че се изчерпахме в последните години след толкова много успехи. Самите играчи губят мотивация, голяма част от тях искат да сменят обстановката", каза още босът.

"Вече сме много по-силни", заяви преди дербито с "Левски" треньорът на "орлите" Бруно Рибейро. "Успехът във Варна ни вдъхна самочувствие. Имахме нужда от една победа. Знам, че мачът с "Левски" ще е тежък. Това е добър отбор, който има традиции в българския футбол", заяви португалецът. Рибейро не се притеснява от факта, че треньорът на "Левски" Стойчо Стоев е работил в "Лудогорец". "Това не е проблем. Все пак отборът сега е различен. Дойдоха доста нови футболисти. Други си тръгнаха", призна Рибейро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай