Домусчиев ядосан на точката

Домусчиев ядосан на точката | StandartNews.com

Страхотно представяне, защо да не бият "Реал", радва се Кобрата на стадиона

"Лудогорец" напуска Шампионската лига с гордо вдигната глава. Поредната луда вечер на стадион "Васил Левски" - 2:2 с петкратния носител на трофея "Ливърпул", стопли препълнените трибуни. Но се оказа недостатъчна да съхрани шансовете на нашия шампион да напише още една велика страница от историята на българския футбол. Най-разочарован бе босът на "орлите" Кирил Домусчиев, който напусна стадиона бесен. "Тук не е мястото да коментирам", бяха единствените думи на благодетеля, който бе ядосан заради изпуснатия шанс "орлите" да ударят безобразния на моменти "Ливърпул", който пък все още има шанс да се класира.

За съжаление на българските фенове ситуацията в група "В" позволява на "Лудогорец" да стигне най-много до третото място, което дава право на участие в Лига Европа. Не е малко, но ще стане, ако "орлите" измъкнат точки или три от европейския клубен шампион "Реал" М на "Бернабеу". При сензационен успех в Мадрид Георги Дерменджиев ще събере 7 точки. По същото време обаче "Ливърпул" приема "Базел" и при успех "червените" ще се изравнят с разградчани. Те обаче имат по-добри показатели в директните мачове (победа 2:1 у дома и 2:2 в София). При "хикс" на "Анфийлд пък "Базел" ще събере 7 точки, но и швейцарците се представиха по-силно в мачовете срещу "Лудогорец" (загуба 0:1 в София и успех с 4:0 у дома), така че нашите пак остават трети.

Ако разградчани успея да стигнат до равен срещу Роналдо и компания, пък ще трябва да стискат палци за "Базел" да спечели на "Анфийлд".

12,2 млн. евро - това е чистата печалба на "Лудогорец" до този момент от тазгодишната кампания в Шампионската лига. 8,6 млн. идват от участието в груповата фаза, 2,1 млн. са от плейофите. Заради успеха над "Базел" в София "орлите" прибраха още 1 млн., а 500 000 влязоха в касата благодарение на равенството с "Ливърпул".

Мачът на стадион "Васил Левски" бе гледан и от най-силния ни боксьор Кубрат Пулев. Кобрата седна в ложите и викаше докрай за шампиона ни. "Не са се поотпуснали, може би и на тях им трябва опит, както и на мен срещу Владимир Кличко. Публиката може би трябваше да е малко по-шумна, както беше в Хамбург. Те се представят страхотно, без грешка са досега", каза Кобрата. "А и защо да не победят в Испания, за всичко това има шанс. Нека отидат, пък каквото стане", сподели още Пулев.

Допуснахме грешки на растежа

обяви треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев след хикса с "Ливърпул". "Но все пак изиграхме най-добрия си мач в Шампионската лига. Липсваше ни само един гол. Показахме много силен характер, можем да съжаляваме, че не взехме три точки. Футболистите са вече доста висока класа, когато играят в Шампионската лига, действат по различен начин", каза Дерменджиев. "Искам да поздравя публиката, която идва да ни подкрепя. Това беше изключително добър мач за "Лудогорец", видяхте какво надиграване имаше над "Ливърпул", каза още треньорът на "орлите".

Гъркиня опита да пробие с деколте

Различни фенски фракции на "Ливърпул" посетиха мача на любимците си в София. Освен от ултраси на ЦСКА "мърсисайдци" получиха подкрепа от Македония, Румъния, Сърбия, Унгария. Най-ексцентрични обаче бяха гръцките привърженици на англичаните. Южните ни съседи дотолкова се бяха превъзбудили, че пробваха да пробият в микс зоната. Елините дори стигнаха до размяна на грозни реплики със стюардите, които се грижеха за спокойствието на медиите и играчите. Напорист грък, който видимо бе употребил високо алкохолни напитки, се засили да бие един от охранителите. В този момент обаче се спъна в знамето на "Ливърпул", което носеше, и се озова на земята без чужда намеса. Адреналинът дойде в повече и на красива гъркиня. Надарената девойка се бе пуснала по дълбоко деколте въпреки мразовитата софийска вечер. Мадамата обясни, че иска да вземе автограф и да разговаря със Стивън Джерард. Чарът й обаче не трогна ни най-малко стюардите, които отказаха да я допуснат в забранената зона.

"Стандарт" научи, че гръцката агитка е влязла в контакт с пловдивския фенклуб на "Ливърпул". Нашите и съседите са изгледали срещата едни до други и са се сприятелили. Не така стоят нещата с македонските фенове на островитяните. Те се бяха изолирали на Националния стадион и единствени си тръгнаха веднага след мача.

Наплашиха орлицата с викове "Турци сте"

Талисманът на "Лудогорец" - орлицата Фортуна, изживя трудни мигове на почивката на мача. Животното бе представено пред публиката. Тя не бе пусната да лети, а вързана за ръката на дресьора. Пред сектора за гости Фортуна обаче се стресна след мощни освирквания от страна на българите, които бяха дошли да подкрепят "Ливърпул". Последваха и скандирания "Турци сте", които допълнително наплашиха животното. Тя разпери крила и се опита да отлети възможно най-далеч. Добре, че бе вързана здраво. Дресьорът бързо я отведе сред публиката в сектор "А", а после и към фоайето на стадиона, за да я прибере на топло и тихо.

Както е известно, орлицата няма право да прави летателни кръгове над стадиона, тъй като от УЕФА забраняват подобни прояви преди мачове от Шампионската лига.

Вратарят обвини прожектор

Вратарят на "Лудогорец" Владо Стоянов се извини за допуснатия лековато първи гол в своята врата и обясни ситуацията по прелюбопитен начин. "Мислех, че ще я изчисти Моци, после в един момент нищо не виждах, топката влезе в прожектор, казах му да я маха, той ми каза, че се е зачудил дали да чисти с глава или с крак. Така стана", оправда се стражът. Героят Терзиев, който заби изравнителния гол, бе на седмото небе. "По принцип атакувам топката на първа греда, но реших накрая да сменя позицията си и стана. Капитанът Дяков пък обеща в Мадрид срещу "Реал" "орлите" да не са боксова круша: "Ще отидем там да играем нашия футбол. Трудно ще е, но не и невъзможно".

Английски журналисти овършаха

кетъринга, подготвен за представителите на медиите още преди началото на двубоя. Гостите от Албиона изядоха промишлено количество сандвичи и сладки. Не пропуснаха да се подкрепят и с топъл чай. След като се почерпиха, анличаните демонстрираха пословичния си професионализъм и заеха местата на банките, вместо да стоят на топло в бокса, отреден за медиите.

Стюарди разгневиха "орлите"

след като си позволиха да загърбят служебните задължения. Хора от ръководството на разградчани негодуваха, че наетите да се грижат за реда на стадиона хора повече гледат мача, отколкото следят за случващото се по трибуните. "Ще има вече по-сериозен подбор, някои стюарди май са дошли да гледат срещата на аванта, а не да си вършат работата", ядосваше се красива дама, която е част от лагера на "Лудогорец".

Ангел Петричев черпи с цигари

след мача свой познат. Двамата стоически издържаха на студа пред централния вход на "Васил Левски". Изпълнителният директор на "Лудогорец" припали няколко папироса за 10-ина минути. Настроението му бе добро, макар че съжаляваше за изпуснатата победа над "Ливърпул".

Осем министри гледаха мача

от ложите. Това бяха министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, на финансите Владимир Горанов, на икономиката Божидар Лукарски. Към тях се присъединиха още министърът на отбраната Николай Ненчев, на туризма Николина Ангелкова, на външните работи Даниел Митов. Специално за мача директно от Брюксел пристигна и министърът на спорта Красен Кралев. На мача трябваше да присъства и президентът на Републиката България Росен Плевнелиев, но неотложни ангажименти му попречиха да дойде.

Благодарим на феновете

които отново бяха зад отбора в трите му мача на националния стадион "Васил Левски", написаха от ръководството на "Лудогорец" на клубния си сайт. "Няма да забравим пълните трибуни в битките срещу "Реал" М, "Базел" и "Ливърпул". Няма да забравим великото усещане на пълния стадион, който те подкрепя до последната секунда", написаха още от клуба.

Получихме два нелепи гола

Михаил Александров, халф на "Лудогорец"

Фактът е, че днес изиграхме един добър мач и зарадвахме хората, които дойдоха в студеното време. Техните голове дойдоха от нищото, но това е футболът. Създадохме доста ситуации за гол, но не успяхме да ги вкараме за наше съжаление.

Гоним точка на "Бернабеу"

Дани Абало, нападател на "Лудогорец"

Трябва да сме доволни от резултата, въпреки че можехме да стигнем до нещо повече тази вечер. Все още имаме шансове да завършим трети в групата. Ние отиваме в Мадрид, което определено е най-трудната задача. Почти невъзможно е да вземем точка на "Бернабеу", но ще направим всичко възможно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай