Домусчиев: Трябва да има фонд за родния футбол

Домусчиев: Трябва да има фонд за родния футбол | StandartNews.com

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев изрази мнение, че трябва да се създаде фонд, който да подпомага отборите от футболния елит на България и евентуалното създаване на Висша лига. Той каза това в интервю пред Ивайло Крачунов от "ПИК ТВ".

"Много важно нещо е ролята на държавата. Без нея, този проект няма да се реализира, защото на "Монтана" им трябват например 1 млн. и 100 хиляди за терен и осветление, на "Славия" предполагам, че ще е подобна сумата. Ако няма някакъв фонд, от който държавата всяка година да заделя и клубовете да кандидатстват със съответните документи, това няма как да стане. Трябва да видим какво ще предложат специалистите от футболния съюз като вариант и проект и с него да отидем на среща с правителството и да проведем разговор. Има логика да искаме пари от държавата, защото над 20 години българският футбол много малко е получавал и то по различни програми. Тази трибуна в Разград беше изградена, след като общината кандидатства по развитие на регионите. Можеха да кандидатстват за трибуна, за мост, за кръстовище", заяви още Домусчиев.

"Не сме давали парите с идеята да си ги възвърнем. Това не е бизнес начинание. Това е един социален проект. Даже не очаквахме, че така ще се увлечем в него. В крайна сметка проектът се развива доста по-добре, когато има повече ресурс, спонсори, средства, идващи от евротурнири. Всички тези средства ние ги реинвестирахме. Разширяваме за 15 млн. детско-юношеската школа, имаме желание да продължим инвестициите по стадиона. Купихме от топ клубове в света играчи. Всичко, което сме взели, сме реинвестирали. Надяваме се проектът да продължава да се развива по такъв начин, че да топли не само нашите сърца, но и тези на феновете", добави Домусчиев. Той отрече, че в клуба се готви звездна селекция през лятото. "Имаме един пост, на който се нуждаем от подсилване. Дадена е задача на спортния директор да координира с треньора подходяща кандидатура. Това е за лятото. Ще разчитаме на този отбор.

Домусчиев добави и, че е оптимист за националния отбор. "Има доста талантливи момчета по школите и ако се направят съответните инвестиции юношеския футбол, в терени, подготовка на децата, може би имаме шанс до тогава да бъде изграден един по-добър национален отбор", сподели още босът на "Лудогорец".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай