Домусчиев: "Левски" и ЦСКА да си направят отделно първенство

Домусчиев: "Левски" и ЦСКА да си направят отделно първенство  | StandartNews.com

Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев в ефира на бТВ, че няма нищо против "Левски" и ЦСКА да си направят отделно първенство и да играят помежду си.

"Не са само тези два отбора. Ако "Левски" и ЦСКА имат намерение да си правят първенство и сами да си играят всяка седмица помежду си, нека го направят. За мен е важно да има 10-12 финансово осигурени отбора, за да е интересно първенството. За мен в момента разпределението на средствата от тв правата не е лошо. Дава възможност и на по-малките клубове да могат да получават финанси, които да им позволяват да съществуват. Също така който се представя най-добре, е нормално да получава повече. Не може да си втори или трети, а да вземаш повече от шампиона. Аз каквото трябваше да свърша, го свърших. Подсигурил съм едни пари, дал съм ги на БФС и те ги разпределят по клубовете", заяви Домусчиев.

"В последните два-три месеца не ми оставаше много време за футбол. От няколко дни започнах да се интересувам какво се случва и се надявам, че в Лудогорец ще си вдигнат пак нивото през следващите седмици. Имаше лек спад в първия мач за Купата", каза още той.

"Във футбола, само с наливане на пари в даден клуб, не става, трябва и мениджмънт. Важно е кой ще ги харчи тези пари. То е като в държавата. Важно е кой е министърът, кои са мениджърите на различните институции. На Левски най-вероятно му трябват средства, но е много важно как ще ги харчат", продължи босът на Лудогорец.

"Ние винаги се борим да бъдем шампиони, шансове има, втори сме, на три точки разлика. След три кръга остават най-силните шест и мачовете ще бъдат интересни, битката ще е голяма", коментира Кирил Домусчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай