Директор по рождение ще спасява ЦСКА

Александър Тодоров (вляво на снимката) е социалдемократ, но не иска да чуе за политика

Директор по рождение ще спасява ЦСКА | StandartNews.com

София. Гриша Ганчев, Христо Стоичков, богат турчин. Какви ли не имена се завъртяха около спасението на ЦСКА, който отиваше към фалит при управлението на "Титан". Изненадващо, направо от нищото на хоризонта се появи бившият изпълнителен директор на клуба Александър Тодоров. И за броени дни успя да изтръгне акциите от "Титан". Тодоров беше мотор на преговорите от името на групата "Червени шампиони". Сега му предстои не по-малко тежката работа да стабилизира закъсалия финансово славен тим.

Александър Тодоров се появи като шеф на "Армията" през 2008 г., малко след като лицензът на клуба беше отнет. Той смени адаша си Александър Гарибов, който влезе в конфликт с тогавашния президент Александър Томов. Тодоров и бившият вицепремиер по това време бяха съпартийци при социалдемократите. Сашо Тодоров бързо успя да спечели служителите и футболистите на своя страна. Те го описват като интелигентен и разбран човек, който държи на думата си. Сред подчинените си Тодоров стана известен като "Директора". Причината - цял живот е бил директор. "Така е, сменил съм много фирми, но винаги съм бил в управлението им", потвърждава Тодоров, който ще бъде поне временно изпълнителен директор на ЦСКА. В момента той ръководи инвестиционен фонд с интереси във всякакви области.

Шефът е роден преди 42 години в София. Завършва 30-о училище "Людмила Живкова". "Към последния клас май вече беше прекръстено на "Знаме на мира", сега не му и знам името", признава Сашо Тодоров. Дипломира се в УНСС, специалност "Стопанско управление".

Определя се като горещ фен на ЦСКА. "Не зная откъде точно пламна искрата. Отборът беше доста силен. Говоря за поколението, отстранило "Ливърпул", обяснява директорът, който сега ще ръководи доста от героите, участвали в славните битки от преди 31 години.

Тодоров има жена до себе си, макар двамата да не са сключили брак. Засега го радва едно дете - Александър-младши. Обича ретро музиката. Идеалната почивка за него е да се изпъне на дивана пред телевизора. Няма някакво хоби. Като му остане време, обича да спортува - играе тенис, рита с приятели.

Определя се като абсолютно непретенциозен човек. "Нямам капризи при яденето. Абсолютно ми е все тази къде ще отида на почивка например", разкрива Александър Тодоров.

Старата любов ръжда не хваща и той се определя като социалдемократ. Но за нищо на света не би зарязал бизнеса, за да влезе в политиката. Едно, че няма амбиции. А и е убеден: повечето политици, които уж изповядват социалдемокрация, просто не са искрени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай