Чужденец ще вдига "Ботев" за дербито

Чужденец ще вдига "Ботев" за дербито | StandartNews.com

Жоро Марков движи нещата, обяви босът Палийски

Голямо чудене и маене падна вчера в "Ботев". Ръководителите на "канарчетата" си блъскаха главите на кого да поверят треньорския пост, след като изритаха Пепо Пенчев, чиято селекция бе разнебитена с 0:6 в Монтана. До приключване на редакционния брой обаче изявен фаворит нямаше.

"Това са неща, които ще обсъждаме и решаваме заедно с другите фактори в клуба. Футболният спец при нас е Жоро Марков, той движи въпроса с треньора. Аз не съм човек, който се налага еднолично", сподели пред "Стандарт" шефът на "жълто-черните" Ангел Палийски. И добави: "Макар че с един мач нищо не се постига, важно е да бием в дербито "Локо" (Пд). Тогава загубата с 0:6 от "Монтана" ще се позабрави". Спортният директор на "Ботев" Георги Марков също бе любезен да говори специално за "Стандарт". "До 48 часа ще се знае кой ще е треньорът, няма да останем без такъв. Не бързаме с избора, за да не сгрешим", обясни Марков.

На въпрос - вярно ли е близо до треньорския пост в Коматево е чужденец?, Марков отговори: "Всичко е възможно. Такава опция има. Може обаче да се доверим и на българин. Не ми се коментира дали става дума за Димитър Васев, с когото съм работил". "Стандарт" научи още, че ако не се стигне до варианта с чужд специалист, то "Ботев" ще заложи на някой измежду Димитър Васев, Илиан Илиев, Краси Балъков или Георги Дерменджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай