Чудовищни далавери разкриха в ЦСКА

Чудовищни далавери разкриха в ЦСКА | StandartNews.com

Страхотни далавери в ЦСКА разкри Милко Георгиев в предаването "Гонг" на "Дарик". Доста от тях се знаеха, но съсобственикът даде пикантни детайли. Александър Томов купува земеделски земи - ниви, като обезпечение пред НАП. Със събраните от фенове пари плаща местни данъци и такси. Сделката е за 1 милион лева, които са дължими до 31 юли и очевидно собственикът не ги е получил. Експерт на НАП обаче ги оценява на 600 000 лева.

Затова и Томов иска среща с Милко Георгиев и Иво Манджуков. Иска 200 000 евро за НАП, които са му отказани. "През януари в ЦСКА влизат към 2 милиона лева от Буш и Спас Делев", възмути се Милко Георгиев, "Защо клубът не плаща телефони, ток, вода. Сметката за ток е над 80 000 лева", уточни той без да знае, че междувременно ЧЕЗ спря тока на "Армията".

"Томов искаше 7 милиона лева, за да се махне от ЦСКА. Това били пари, вложени от "Лира", заяви Милко, "Инджов и Манджуков искаха доказателството за всеки един лев преди да платят. Томов прехвърли акциите без пари, сами си правете сметката. При Томов няма и стотинка осигуровки платени", продължи Георгиев, "В школата и администрацията имат да вземат по 11 заплати. Сега обикаля оСфия и разправя, че Милко и Морко не могат да се справят".

Той потвърди, че са прибрани над 30 000 лева , дължими от Чочев заради некоректно подадена банкова сметка. На Милко Георгиев били продиктуван айбана на "Лира". Банката веднага прибрала парите, тъй като "Лира" била съпричастна към дълг.

Милко потвърди още, че турският хотел не искал да дава паспортите на футболистите, тъй като не бил платен зимния лагер. Местна банка дори отказала да направи превод от 20 000 евро, тъй като в основания за плащане хората на Томов написали "лагер". Заради Ислямска държава следели до стотинка всеки превод и избягвали неаргументирани плащания.

Според Милко Георгиев обезпечението към НАП с имоти може да се окаже балон. Съдия изпълнител например вече е задействал процедура по продажба на единия имон на морето, оценен на 4 милиона. Реално обаче цената му може да падне до 400 000 лева.

Накрая Милко Георгиев изрази увереност, че клубът ще играе в "А група, но не даде рецепта. Не отрече и вариант "Б" с ново дружество, тъй като дълговете наистина са големи и могат да нараснат.

Томов: Ток не плащам, никога не съм лъгал

Аз ток не плащам, занимавам се с големи неща, включи се пряко в ефир Александър Томов. Той заяви, че след като са придобили акциите на ЦСКА, Милко Георгиев и Иво Манджуков трябва да си носят отговорността. Отначало Томов отрече сделката с нивите, но после я призна. Преводът от над 30 000 лева към Чочев, озовали се в сметка на "Лира", нарече "техническа грешка". И призова Милко Георгиев да се разберат на масата. Според Томов за лиценз на ЦСКА са нужни към 660 000 лева и е отговорност на акционерите да ги осигурят. "Никога не съм лъгал", отсече бившият вицепремиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай