"Червените" чакат 3 млн. от борсата

Двама футболисти са сред акционерите в ЦСКА

"Червените" чакат 3 млн. от борсата | StandartNews.com

София. ЦСКА ще се опита да привлече 3 млн. лв. капитал от излизането на борсата. Това става ясно от решения, взети на общо събрание на акционерите. То се е провело на 2 ноември, но информацията за него липсваше до момента, в който клубът не подаде документи в Търговския регистър, информира "Сapital.bg". Акционерите първо са свалили капитала от 6.5 млн. до нивото на реално внесения от 5 млн. лв. След това са гласували да го увеличат до 8 млн. Разликата трябва да бъде набрана от борсата, когато клубът получи разрешение от БФБ за първично публично предлагане. Събранието е взело решение посредник по листването да бъде "Авал Ин", както преди време беше обявил Александър Томов.

Стана ясно още, че между 21 август и 26 октомври в ЦСКА са влезли 27 нови акционери, които са получили акции на обща стойност 402 141 лв. Ако всеки от тях е платил, то клубът е получил свежи пари на същата стойност. Най-големият е самият Томов, на когото по документи са джиросани 391 хиляди акции (всяка от тях по един лев), но при последвалото общо събрание той се е регистрирал със 195 хиляди. Следва мениджърът на Димитър Бербатов - Емил Данчев, който първо е купил 50 хиляди, а след това още 15 000.

От настоящия отбор на "червените" само двама футболисти са сред притежателите на акции. Капитанът Валентин Илиев се е сдобил с 1683, а халфът Николай Дюлгеров е взел 2500.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай