"Черно море" заля "Славия" на "Овча купел"

"Черно море" заля "Славия" на "Овча купел" | StandartNews.com

Носителят на купата на България "Черно море" успя да победи Славия на "Овча купел" с минималното 1:0.

Варненци първи можеха да стигнат до гол, но в 3-ата минута Стенио дос Сантос не бе точен след подаване на Симеон Райков. В 12-ата удар с глава на Бижев премина покрай целта. По-добрата игра на гостите даде резултат в 17-ата минута, когато Бижев открадна топката, която попадна в Матиас Курьор. Крилото върна на своя съотборник, чийто удар се оказа неспасяем за Георги Петков.

В 21-ата минута Георги Китанов излезе далеч извън наказателното поле, за да изпревари Ивайло Димитров и по този начин предотврати първа опасност пред своята врата. В 34-ата минута Жереми Манзоро имаше възможност да изпълни пряк свободен удар, но бе безкрайно неточен.

Пет минути след началото на втората част Бижев се измъкна зад "бялата" отбрана и бе близо до втори гол, но Петков майсторски улови удара му. В 60-ата минута Курьор също изскочи зад защитата, но в последния момент бе изваден от равновесие и не нанесе добър завършващ изстрел.

През второто полувреме на Китанов се наложи да се намесва чак в 65-ата минута, когато отрази силен шут на Димитров. В 81-ата минута младият вратар не бе убедителен след хубаво изпълнен фаул от страна на Манзоро, но топката излезе в корнер.

Секунди по-късно бе най-куриозната ситуация в мача. Петков излезе близо до централния кръг, за да пресече дълго подаване, започна да играе на "21", но изгуби топката, тя попадна в Курьор, но той на празна врата не успя да вкара втори гол.

В 85-ата минута Бурабия затрудни задачата на съотборниците си да задържат минималната преднина, след като изрита Диего Фераресо край тъчлинията и получи директен червен картон. Въпреки това "моряците" можеха да увеличат аванса си, но удар на удар на Живко Петков бе отразен от вратаря на Славия, след това кълбото срещна страничната греда и се разходи по голлинията, след което защитник в бяло изчисти.

В 93-ата минута Манзоро стреля от малък ъгъл, но Китанов спаси, а след това и Димитров не успя да спаси столичния тим от първо поражение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай