Черно море победи Ботев Враца за начало на шампионата

Черно море победи Ботев Враца за начало на шампионата | StandartNews.com

В присъствието като зрител на министъра на спорта Красен Кралев Черно море стартира с победа новото първенство. В много здрав мач варненският тим мака и трудно надделя над Ботев Враца с 2:1, съобщи БНТ.

Двата отбора изиграха много интересно първо полувреме. Гостите успяха да открият резултата още при първото си сериозно положение. Петър Атанасов стреля много точно от малко над 20 метра, топката се отби в страничната греда и влезе във вратата на Черно море.

В 11-та минута Илиас Хасани стреля опасно от около 25 метра, но топката премина над вратата на Ботев. В 14-та минута попадение Юлиан Ненов от гостите не бе признато заради засада. Минута по-късно Дани Кики стреля от границата на наказателното поле, но за късмет на Ботев топката премина на сантиметри встрани от вратата.

В 26-та минута Черно море можеше да изравни резултата, но вратарят на Ботев Христо Митов успя да избие топката след опасен удар на Мартин Минчев. Домакините изравниха в 41-та минута Мартин Минчев изведе Юго Кононго в отлична позиция отляво. Кононго нахлу в наказателното поле и стреля, а топката рикошира в Мариян Иванов, който си отбеляза автогол.

В 48-та минута Черно море можеше да стигне до пълен обрат. Аристот Ндонгала проби отдясно и центрира, но Жоржиньо от 3-4 метра стреля с глава, но неточно. В 64-та минута вратарят на домакините Благой

Макенджиев предотврати сигурен гол, след като спаси опасен удар на Петър Атанасов. В 66-та минута Аристот Ндонгала успя да премине през трима играчи на гостите и стреля много силно по диагонал, но топката мина встрани от вратата на Ботев.

В 69-та минута вратарят на гостите Христо Митов спаси опасен удар на Георги Илиев, а при ответната атака след грешка на Илиас Хасани Валери Домовчийски остана сам срещу вратаря на Черно море, но Благой Макенджиев отново спаси.

В 87-та минута Георги Божилов бе най-съобразителен в наказателното поле на гостите след разбъркване след изпълнение на корнер и вкара победния гол за домакините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай