Черният рекорд на ЦСКА продължава

Черният рекорд на ЦСКА продължава  | StandartNews.com

ЦСКА не успя да вкара гол в осми пореден мач при гостуването си в Ловеч. Не помогна и подкрепата на близо 2000 фена, които бяха на стадиона. Загубата на червените с 0:2 при гостуването на Литекс в среща от петия плейофен кръг на "А" група смъкна тима на Галин Иванов на четвърта позиция във временното класиране с 46 точки.

В герой за оранжевите се превърна Данило Асприля, който реализира и двете попадения за своя отбор още преди почивката, но съвсем спокойно можеше да реализира поне още толкова. Със сериозни пропуски се отличиха и неговите съотборници Пауло Регула и Милчо Ангелов. За продължаващата голова суша на армейците сериозна вина носи и страничният рефер в днешния мач Георги Дойнов, който отмени гол на Николич при 1:0 в полза на Литекс с несъществуваща засада.

Домакините можеха да открият резултата още в третата минута, но нападателят Милчо Ангелов направи пропуск в стил "Христо Йовов". Данило Асприля преодоля няколко футболисти на червените в наказателното им поле и пусна успореден пас към Ангелов, който се намираше на две метра пред празната врата, но стреля над напречната греда.

В 10-ата минута имаше нова ситуация пред армейската врата. Анатоли Господинов изпусна топката при единоборство с футболист на оранжевите и поиска фаул, но реферът Станислав Ставров не отсъди такъв и остави играта да продължи. За късмет на червените футболистите на Балъков не успяха да отправят изстрел към празната врата.

След грешка при изнасяне на топката ловчанлии организираха бърза атака, която завърши с извеждащ пас към Асприля, а той от своя страна след великолепен диагонален изстрел с десния крак не остави шансове на Господинов - 1:0 за "Литекс".

В 27-ата минута ЦСКА бе близо до изравнително попадение. Тончи Кукоч изведе Николич сам срещу Баривейра и черногорският таран прати топката в мрежата на оранжевите, но страничният рефер Георги Дойнов вдигна флага за засада, макар че такава нямаше, и попадението не бе зачетено.

Все пак малко по-късно, в 37-ата минута, "Литекс" удвои, а автор на попадението отново бе най-добрият на терена - Асприля. Нападателят се възползва от поредна груба грешка на червената отбрана, чукна топката преди стража на армейците, след което го заобиколи и на празна врата вкара за 2:0.

Към края на срещата футболистите на Галин Иванов се активизираха и можеха да вкарат поне един гол. Два сериозни пропуска на Николич ги лишиха от така чаканото попадение. Първо той не улучи вратата стреляйки с глава в аут от два-три метра, а малко по-късно шутира в страни от вратата и с крак.

С победата си "Литекс" се изкачи на трето място с 47 точки и отбеляза 14-та победа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай