„Булмаркет 1” спечели Kamenitza Фен Купа в Русе

„Булмаркет 1” спечели Kamenitza Фен Купа в Русе | StandartNews.com

Момчетата от „Булмаркет 1" подпечатаха билета си за Националните Финали на Kamenitza Фен Купа 2015, след като се доказаха като най-добрия отбор от приятели измежду тимовете от Русе и Силистра. Те разгромиха всичките си опоненти по пътя към победата и си заслужиха титлата Регионален шампион на Русе наред с множество други призове и грамоти. По време на седемте си мача първенците отбелязаха общо 11 гола и допуснаха само 1 попадение във вратата си.

Купата бе връчена на шампионите от железния защитник от САЩ'94 Трифон Иванов. Той беше на терен и през двата дни на надпреварата, за да амбицира участниците и да се снима със своите приятели и почитатели. „Напълно заслужена победа. Момчетата от „Булмаркет 1" са много добри. Нямам търпение да ги видя на Националните Финали. С такава конкуренция кулминацията на турнира ще бъде по-зрелищна отвсякога", коментира Трифон, който тази година ще бъде домакин на Националните Финали на Фен Купа в родния си град Велико Търново.

Финалното дерби изправи шампионите „Булмаркет 1" срещу друг №1 отбор – „Холеман 1". Мачът беше много атрактивен и изключително оспорван. Ударите и към двете врати валяха постоянно. Това даде шанс на вратарите да покажат на какво са способни и те не разочароваха феновете. И двамата голопазители играха безкомпромисно и многкратно спасяваха положения, които на пръв поглед изглеждаха неспасяеми. В последните минути на мача момчетата от „Булмаркет 1" откриха пролука в защитата на „Холеман 1" и след изпълнение на ъглов удар оформиха крайното 1:0.

На трето място останаха миналогодишните подгласници „Парк Дизайн" (Русе). Спорът между тях и четвъртите в класирането „Евростарс" (Русе) бе решен с драматични дузпи, като „Парк Дизайн" се оказаха по-точни и надделяха. Отборните отличия бяха само малка част от призовете раздадени през двата дни на полуфиналите. Множество фенове и участници се сдобиха със страхотни индивидуални награди.

Една от тях бе с изключително висока емоционална стойност – снимка с автограф от Стилиян Петров, който наскоро се прибра в България, за да открие европейското първенство по футбол за юноши до 17 години. По време на визитата си бившият капитан на националния ни отбор се разписа върху снимката-трофей. Тя бе връчена на най-сърцатия играч от русенските полуфинали – Анатоли Яковенко от отбора на четвъртите „Евростарс". Димитър Бонев - председателят на българския фен-клуб на Астън Вила „Bulgarian Lions" също се качи на сцената, за да може лично да го награди.
Професионалните футболни съдии и националните спортни координатори на Фен Купа обявиха Милко Стоянов от „Холеман 1" за най-добър вратар. Отличието за „най-атрактивен състезател" на стадион „Дунав" отиде при Мартин Минчев също от „Холеман 1". Почетната титла „Отбор феърплей" остана за момчетата от „Бъзън", които въпреки че отпаднаха още по време на осминафиналите, играха най-спортсменски измежду 32-та отбора полуфиналисти.

Освен футболните призове бяха раздадени и множество награди от корпоративните партньори на Фен Купа Joma, Telenor, Ford Moto-Pfohe и Samsung. Русенецът Атанас Атанасов спечели чисто нов смартфон Telenor Smart Plus от томболата на телекома. Неговият съгражданин Велимир Великов, представител на „Евростарс", ще заведе своята избраница на романтичен спа-уикенд за двама в Банско благодарение на брилянтното си изпълнение във „Футболното жонглиране" на автомобилния бранд. Еркан Мюзекиев от тима на „Бъзън" (Русе) шутира топката с цели 119 км/ч и в играта на Samsung „Силен шут" и това му донесе модерния смартфон Samsung Mini Pocket 2.

След като покори крайдунавския град с горещи футболни емоции по каталунски, Kamenitza Фен Купа 2015 се отправя към Шумен, където ще се проведат Регионалните полуфинали за тимовете от Разград, Шумен и Търговище. Футболната фиеста е насрочена за 6 и 7 юни, а домакин на дербитата ще бъде стадион „П. Волов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай