Божков: Спрете опитите с ЦСКА (ОБЗОР)

Божков: Спрете опитите с ЦСКА (ОБЗОР) | StandartNews.com

Ако други не могат, ние ще оздравим, обявиха от "Нове холдинг"

Спрете експериментите и опитите с ЦСКА, възраждането е възможно само по законен начин, призова днес Васил Божков. Бизнесменът обяви официалната си позиция за бъдещето на "армейците" с изявление чрез пресцентъра на "Нове Холдинг". "В последните години клубът премина през катаклизми и обрати, които многократно поставиха под съмнение съществуването му. Заобикаляне на правилата водят до задълбочаване на кризата, разрастване на проблемите и все повече реални рискове за ликвидация", пише в съобщението, адресирано до спортната общественост и медиите.

"Уважаеми привърженици на ЦСКА, Преди всичко искаме да поздравим отбора, треньора и ръководството за спечелването на купата на България. Те отново доказаха, че ЦСКА e символ на сила и успехи, неподвластни на времето и обстоятелствата. ЦСКА се нуждае от дългосрочна визия за бъдещето. Тя може да бъде изградена освен с безспорната любов на привържениците и професионално и отговорно планиране. Оздравяването на най-титулувания български клуб е единственият възможен път към полагащото му се място в европейския и роден футболен елит. Отчитайки усилията на г-н Ганчев и неговия екип през последната година, вярваме, че те ще предложат оздравителен план за спасяването на ПФК ЦСКА АД. Ако все пак това не се случи, експертен екип е подготвил детайлна стратегия за оздравяване на дружеството, съобразена с българските и международни законови изисквания. Тя ще бъде предоставена в рамките на законосъобразния 30-дневен срок", казва още Божков.

Той гарантира също, че е осигурено и необходимото финансиране на отбора, школата и подобряването на условията на "Българска армия".

Хибридът получи регистрация

ПФК "ЦСКА 1948" АД вече е легитимен. Дружеството бе одобрено в Търговския регистър, след като бяха отстранени нередностите. В него има трима основни акционери Грига Ганчев и Юлиан Инджов с по 38,1%, както и Христо Стоичков с 20%. 38 души пък притежават по 100 акции. Трансформираният в ЦСКА "Чавдар" (Етрополе) се представлява от Искра Григорова и Милко Георгиев. Двамата са и част от УС, в който влизат още Гриша Ганчев, Юлиан Инджов и Емил Димитров.

Синдикът с молба за лиценз в БФС

Синдик Дора Милева е внесла молба за професионален лиценз в БФС от името на ПФК ЦСКА АД. Това призна дамата пред "Спортал". Според нея дълговете не са чак толкова големи, след като паднаха под 20 млн. лева и дружеството може да бъде оздравено. "Има инвеститори, които за заявили желание това да се случи. На този етап е Васил Божков или по-точно ФК "ЦСКА София". Надявам се да се намерят и други. Колкото повече, толкова по-добре. Има и кредитори, които трябва да избират. В какъв период от време ще получат парите си, или част от тях, или няма да вземат нищо", завърши Милева.

Стоян Колев играе последен мач

в кариерата си срещу "Миньор". Вратарят на ЦСКА, който помогна на отбора да спечели място в "Б" група, идва на "Армията" още през 2001 г., но впоследствие съблича червената фланелка, за да играе за "Берое", "Локо" Пд и "Черноморец". "Всички в клуба сърдечно благодарим на Стоян за всичко, което е дал на нашия любим клуб. Нека всички на стадиона да изразим своята подкрепа за Стоян и да му благодарим", заяви в обръщение клубът.

20 лв. за ВИП ложата

ще плащат мераклиите да гледат от най-удобна позиция мача ЦСКА - "Миньор", който ще се играе на ст. "Славия" в "Овча купел". Началният час е променен за 18 ч. в неделя. ЦСКА пусна билетите, като феновете на черевните ще бъдат настанени в сектор А, където цената е 7 лв. А гостите от Перник ще са в сектор Г и ще платят същата сума. Абонаментните карти важат и за този мач.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай