Ботев удари ЦСКА в Пловдив

Мъри с първа победа над ЦСКА като треньор на Ботев

Ботев удари ЦСКА в Пловдив  | StandartNews.com

Пловдив. В здрава битка Ботев Пловдив спечели с 2:1 срещу ЦСКА в мача от 21-ия кръг на А група на стадион "Христо Ботев". Точни за канарчетата бяха Иван Цветков от дузпа и Мариян Огнянов. За "червените" пък се разписа Ивайло Чочев.

Успехът над "армейците" е първи за Станимир Стоилов като треньор на Ботев. За "канарчетата" в игра се завърна и Тодор Неделев, който дълго време се възстановяваше след претърпяна операция.

Във временното класиране, Ботев е на 3-о място с актив от 37 точки, колкото има и 4-ият Локомотив Пловдив. ЦСКА е 5-и с 35 точки.

Преди началото на двубоя в Пловдив пък странен инцидент се разрази в агитката на ЦСКА. Там "червените" фенове съблякоха чисто гол запалянко, за който се предполага, че е от агитката на кръвния враг "Левски".

Ботев успя да открие резултата в 12-ата минута от дузпа, реализирана от Иван Цветков. Малко по-рано именно Цветков падна в наказателното поле след единоборство с Жереми Фо-Поре. Първоначално главният рефер Ивайло Стоянов не отсъди 11-метров наказателен удар, но след консултация със своя асистент посочи бялата точка.

До края на полувремето не падна нов гол, а малко след подновяването на играта "червените" изравниха.

Ивайло Чочев се разписа с глава в 47-ата минута след центриране на Апостол Попов отдясно.

В средата на второто полувреме в игра се появиха последователно Мариан Огнянов и Тодор Неделев, с което се раздвижи и представянето на домакините. За да може "канарчетата" да вкарат отново.

Вандер центрира отляво в 70-ата минута, след което последва разбъркване в наказателното поле пред Томас Черни, вратарят не успя да се намеси добре, подари топката на Огнянов, който от близо не сбърка за крайното 2:1.

Малко преди последния съдийски сигнал реферът Ивайло Стоянов изгони от скамейката помощник треньорът на Ботев Саид Ибраимов за невъздържани реакции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай