"Ботев" мисли за финала след 3:1

"Ботев" мисли за финала след 3:1 | StandartNews.com

Трябва ни бърз гол в реванша, надъхва се Митко Васев

"Ботев" е на път да изпълни заръката на шефа Цветан Василев и да зарадва феновете като си осигури участие в евротурнирите наесен. Това стана възможно след 3:1 срещу "Локомотив" (Сф) като домакин в първи полуфинален мач от турнира за купата на България. Финал с "Лудогорец" гарантира на "канарите" квота за Лига Европа. Ако мачът за титлата е с "Локо" (Пд), то "Ботев" задължително трябва да спечели.

Преди това тимът на Станимир Стоилов ще трябва да удържи аванса си в "Надежда" следващата седмица. Пловдивчани бяха на път тотално да обезсмислят реванша след попадения на Доре, Луис Педро и автогол на Бранеков. Миг невнимание в края позволи на Иво Иванов да вкара за "Локо". Преди почивката Станислав Тодоров отмени редовен гол на "Ботев".
"Доволен съм от успеха. Имаме добра преднина. Изиграхме мача доста добре като тактика и организация. За съжаление направихме непростима грешка накрая и допуснахме да ни вкарат гол. Направихме си изключително тежък реванша", коментира Стоилов. "Прекаленото спокойствие винаги води до отпускане. Ботев трябва да демонстрира своя стил на игра и в реванша", добави той. "Имаме още един мач и трябва да го изиграем добре, за да стигнем до Лига Европа. Ще мисля какъв ще е съставът за мача с "Локомотив" (Пловдив), нормално е да има ротации. До края на шампионата ще играем футбола, който играхме досега. Имаме 18 състезатели и всички могат да играят", каза още Мъри.

Колегата му Митко Васев обяви, че шанс за "Локомотив" има и разкри как тимът му ще гони успех в реванша: "Трябва ни бърз гол, ще сме по-офанзивни. Днес нямах достатъчно добри изпълнители в нападение и разчитахме на статични положения, грешки на тяхната защита или контри, както и стана голът".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай