Боби: Спираме подаряването на акции

Боби: Спираме подаряването на акции | StandartNews.com

Държавата трябва да се намеси и да спре безразборното подаряване, разменяне и търговия на акции, обяви днес президентът на БФС Борислав Михайлов. В централата се състоя Изпълком, на който бяха одобрени промените за следващото първенство.

"Не виждате някои неща, но аз говорих с министър Кралев. Трябва да има надзор на това подаряване, защото няма да знае кой е собственик на клубовете. Правилата трябва да се спазват", продължи Боби.

"От комисията, а не от БФС зависи дали "Левски" и ЦСКА ще вземат лиценз. Трагично ще е, ако се случи лошото. Нямаме изготвен план, ако те се провалят, но виждате, че и отбор като "Рейндърс" беше пратен да играе в четвърта дивизия", каза още шефът на БФС.

Агитката сгащи Томов, той им обеща акциите

Македонски слабак навакса 2 гола пасив срещу ЦСКА

Агитка от над 100 души причака Сашо Томов днес сутринта преди негово участие в тв предаване и дори успя да стресне кмета на София Йорданка Фандъкова. Тарторът на Сектор "Г" Росен Животното и Калоян Стоянов - Цимбика бяха сред хората, които поискаха от Томов да им прехвърли акциите си. Политикът видимо се уплаши, но бързо се взе в ръце и даде обещание. Така той избегна физическа саморазправа, която доста ултраси желаеха неистово. "Важното е тези фенове да могат да издържат клуба, защото са нужни минимум 5 млн. евро на сезон. Нямам доверие на Юлиян Инджов", заяви Томов пред bТВ. "За лиценза са необходими около 800 000. Тези пари могат да се намерят, още повече, че тази дата - 31 март, не е сакрална. През миналата година Стойчо Младенов е взимал около 20 и няколко хиляди лева. През тази година автоматично възнаграждението му се увеличава с 10 хиляди спрямо неговия договор", уточни Томов. Той призна още, че не е наливал лични средства в ЦСКА. В късния следобед от "Армията" обаче дадоха задна за акциите чрез декларация. "Най-лесно е да хвърлиш кърпата, да оставиш ЦСКА на феновете и да го заклеймиш в аматьорските групи. Господата Манджукови и Инджови целят да изкормят ЦСКА отвътре и да го оставят на неизбежен фалит и ликвидация", пише в острата реакция от клуба. В същото време ЦСКА извъртя 2:2 в Македония срещу "Хоризонт" (Турново). В контролата срещу слабака от западната ни съседка головете забиха Стефан Николич и Милисавлевич. "Видимо е, че има срив в отбора, още не съм в час със състава", каза след срещата треньорът на ЦСКА Галин Иванов.

"Левски" ще получи лиценз, обеща Батков

Собственикът на "Левски" Тодор Батков разкри, че клубът ще получи лиценз за Европа. "Стига да се класираме през купата - всичко ще е наред. Досега винаги съм плащал всичко. И това в продължение на 11 години", сподели адвокатът на летище София. "С тези фенове от тръста какво да стане - детска градина? С този ултиматум те искат да свирим реквиема. Никой не участва по задължение в УС. Проблемите са сериозни - от спортно-техническо естествено и финансов характер", призна Батков. И добави: "Никакви оставки не приемам, ние сме демократичен клуб и който не иска да работи в него, не работи. Можеше да ми развържат ръцете и да им дам акциите, само че тогава на Нова година нямаше да има "Левски".

Решават съдбата на "Локо" (Пд) в понеделник

На "Лаута" стягат редиците след драматичните събития от последните дни. Фенските фракции на "черно-белите" решиха да се съберат в понеделник. В Концертна зала от 19.00 часа те ще бистрят бъдещето на изпадналия във финансов колапс клуб. Очаква се там да дойдат и част от играчите, които бойкотираха тренировки заради неизплатени заплати и премии. Няколко от заможните бизнесмени с пристрастия към "Локо" също ще присъстват на сбирката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай