БФС пусна ЦСКА в "A" група

БФС пусна ЦСКА в "A" група | StandartNews.com

Българският футболен съюз допусна ЦСКА до участие в Първа професионална лига за следващия сезон. Промените в наименованието и седалището на дружеството от "Литекс" на ЦСКА-София са направени по законен ред. Това съобщиха от централата на БФС.

Останалите отбори, които ще участват в елита, са "Лудогорец", "Левски", "Берое", "Славия", Локомотив (Пловдив), Ботев (Пловдив), "Черно море", "Пирин" (Благоевград), "Монтана", "Дунав" (Русе), "Локомотив" (Горна Оряховица), "Верея" (Стара Загора) и "Нефтохимик".

"Българският футболен съюз съобщава, че след проведени заседания на Лицензионната и Правната комисия към БФС право на участие в Първа професионална лига за сезон 2016/2017 получават следните клубове:

1. ПФК "Лудогорец"
2. ПФК "Левски"
3. ПФК "Берое"
4. ПФК "Славия"
5. ПФК "Локомотив" (Пд)
6. ПФК "Черно море"
7. ПФК "Ботев" (Пд)
8. ПФК "Пирин" (Благоевград)
9. ПФК "Монтана"
10. ФК "Дунав" (Русе)
11. ФК "Локомотив" (Горна Оряховица)
12. ПФК "ЦСКА–София"
13. ФК "Верея" (Стара Загора)
14. ПФК "Нефтохимик" (Бургас)

Правната комисия към БФС е категорична, че промените в наименованието и седалището на дружеството от "ПФК Литекс" - Ловеч" АД на "ПФК ЦСКА – София" ЕАД са направени по установения ред в националното законодателство и вътрешните актове на БФС.

До края на седмицата предстои заседание на Лицензионната комисия към БФС, на което ще бъде разгледан съставът на Втора професионална лига и клубовете, подали документи за участие в нея", гласи съобщението на футболния съюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай