БФС потвърди: ЦСКА-София в "А" група

БФС потвърди: ЦСКА-София в "А" група | StandartNews.com

Изчакват истинския клуб до 25 юли за "Б" група

БФС потвърди, че новото дружество "ПФК ЦСКА-София" ще участва в "А" група този сезон .Това стана на брифинг днес в сградата на футболния съюз. Лично президентът Борислав Михайлов застана пред медиите.

"Когато всичко е законно, нищо не ме притеснява. И когато има хора, които финансират тези клубове, това е преценка на феновете. Има 32 клуба с името Ботев. След като "Литекс" така е преценил, го е направил. Те са в рамките на спортния и търговския закон. По принцип ФИФА и УЕФА вътрешните наредби не ги интересуват. Когато се появят на международната сцена, тогава те ще се заемат. Има един забранителен режим от една до три години, а може и да няма", обясни Михайлов.

"Що се отнася до ЦСКА, те могат да картотекират играчи, които са играли при тях. Забраната свършва през настоящия трансферен период", допълни той. Относно това къде ще домакинства "ЦСКА-София", президентът на БФС поясни: "Говорете си с г-н Ганчев и го питайте него какво е казал. Стадионът, който е заявен, е "Васил Левски". При нас трябва да бъде заявен стадион", сподели още той.

Президентът на БФС разкри и, че за истинското ЦСКА няма никакъв проблем да играе във "В" група, а за втория ешелон има срок до 25 юли. Тази дата важи за още четири други клуба - "Локо" Сф, "Етър", "Ботев" (Враца) и "Витоша" (Бистрица).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай