БФС наказа тим от А група заради съмнения за уговорени мачове

БФС наказа тим от А група заради съмнения за уговорени мачове  | StandartNews.com

София. Дисциплинарната комисия на БФС глоби ПФК Марек с 10 000 лева заради съмнения за участие в уговорени мачове в "А" група. Санкцията е след постъпило уведомление от УЕФА, в което са изразени "сериозни съмнения за участие на ПФК Марек в срещи от първенството с предварително уговорен резултат", информират от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз.

В съобщението на ДК не се дават подробности за кои мачове става въпрос.

"За постъпили официални уведомления от УЕФА за сериозни съмнения за участие на ПФК Марек гр. Дупница в срещи от първенството с предварително уговорен резултат на основание чл.46, ал.6, б.А, ДК налага имуществена санкция на ПФК Марек гр. Дупница в размер на 10 000 лв", гласи решението на Дисциплинарната комисия на БФС.

Ето всички решения на ДК към БФС:

По т.1 от дневния ред

12-ти кръг "А" група

С предупреждения – 20 състезатели

Със спиране от състезателниправа ССП лв.

Божидар Юриев Васев ПФК "Ботев"Пловдив 300

Джереми Манзоро ПФК „Славия" София 1500

За получен червен картон на основание чл. 22, ал.1, б.Б, колона 2 и във връзка с чл.23, ал.1, т.1 ДК наказва Крис Гади състезател на ПФК „Берое" СЗ със ССП за 5 срещи и глоба в размер на 3000 лева.

ПО ДОКЛАД

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК"Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК"ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 1- ДК наказва ПФК"Ботев"гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 1000лева.

За навлизане на публикана основание чл.37, ал.1, т. 1, б. В–предложение 3- ДК наказва ПФК"Ботев"гр. Пловдив с предупреждение за лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 2500лева.

За увреждане на материалната база на стадиона на основание чл.37, ал.1, т.6, б.Б, ДК наказва ПФК"Ботев"гр. Пловдивс имуществена санкция в размер на 2000лева.

ДК задължава ПФК „Ботев" гр. Пловдив да възстанови щетите на стадион „Локомотив" гр. София съобразно чл. 38, ал.1 от ДП.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 1- ДК наказва ПФК"Локомотив"гр. София с имуществена санкция в размер на 500лева.

За извършено нарушение по чл. 37, т.1, б.А, Б и В от ДП на основание чл.37, ал.1, т.20 /1/ДК наказва ПФК „Локомотив" София с предупреждение за лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 2000лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 - ДК наказва ПФК"Славия"гр. София с имуществена санкция в размер на 1000лева.

10-ти кръг"Б" група

С предупреждения – 31състезатели

Със спиране от състезателни права ССП лв.

Илиян Киров Капитанов ФК"Созопол"Созопол 70

Мирослав Танев Енчев ПФК „Ботев" Гълъбово 50

Пейо Иванов Батинов ПФК "Раковски" Раковски 75

ПО ДОКЛАД

НЯМА

По т.2 от дневния ред

За постъпили официални уведомления от УЕФА за сериозни съмнения за участие на ПФК „Марек" гр. Дупница в срещи от първенството с предварително уговорен резултат на основание чл.46, ал.6, б.А, ДК налага имуществена санкция на ПФК „Марек" гр. Дупница в размер на 10 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай