"Бетис" удари джакпот на "Герена"

"Бетис" удари джакпот на "Герена" | StandartNews.com

Аниете си тръгва въпреки молбите на феновете

"Левски" и "Лудогорец" направиха голям мач, но това спечели испански тим. "Бетис" ще отмъкне героя за "сините" от реванша за купата с "орлите" Антонио Аниете. Нападателят ще сбъдне мечтата си да облече зелено-бялата фланелка. Испанският тим му е направил оферта, която трудно се отказва, научи "Стандарт". Самият Антонио винаги е признавал, че ще напусне "Левски" на мига, когато получи предложение от "Бетис", чийто фен е от дете. Той обаче няма да бъде сам. С него към Севиля поема още един футболист, който бе на терена на "Георги Аспарухов" в сряда - Дани Абало. Новината се потвърди от медиите в Испания. И двамата ще излязат тънко на "Бетис", защото след края на първенството стават свободни агенти. От "Герена" тепърва ще водят преговори с Антонио за нов договор, а Абало отказа такъв от "Лудогорец".

Антонио, остани!, ревнаха стотици фенове, които се изсипаха пред съблекалните на "Георги Аспарухов" след победата с 1:0, която прати "Левски" на финал за купата. Атаката към Аниете продължи и в Студентски град, където "сините" поляха успеха. Цяла вечер запалянковци се снимаха за спомен с него и го приканваха да не напуска столицата. Същото се случи и на страницата на Аниете във "Фейсбук". Според запознати обаче Антонио вече е взел решение, макар и с доста болка.
"Левски" пък вече има едно сигурно попълнение за лятото - Алекс Колев от "Ботев".

Ад със спукани гуми след мача

Кошмарна нощ изживяха над 20 привърженици на "сините" въпреки победата над "Лудогорец". Те завариха автомобилите си със спукани гуми. Хора, които живеят около стадион "Георги Аспарухов", решиха да се саморазправят с тях, защото паркирали на местата им. А те бяха кът заради огромния интерес около срещата. Хиляди се тъпкаха като сардели на трибуните и по чудо не се стигна до индент. Подобно отмъщение срещу коли имаше и през 2009 г. около "Герена". Тогава потърпевши бяха фенове на "Литекс" и "Пирин" след финала за купата. Иначе екшън "сини" фенове имаше в Студенски град. Ултраси вилняха в денонощен магазин след скандал с продавачката.

БФС решава във вторник за финала

БФС ще разплете във вторник драмата, която се задава около финала между "Левски" и "Черно море" за купата на България. "Сините" обявиха, че са против решението срещата да се играе в Бургас. "Не може едната агитка да пътува 120 км, а другата над 500!", скочи Георги Иванов след победата над "Лудогорец". Спортният директор на "сините" се обяви за Стара Загора. ПФЛ обаче настояват за "Лазур", защото условията за феновете там са по-добри от тези под Аязмото. Друг вариант е Ловеч, но и към него има забележки. От "Черно море" заявиха, че са готови да отстъпят, но с едно условие - срещата да се проведе на 24 май, а не на 28, както е по програма. "Тогава е един от уважаваните празници на България, почивен ден е и ще дойдат още повече хора на стадиона", заяви треньорът Никола Спасов. На 24 май "Левски" празнува и рожден ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай