„Берое“ загря с реми за боснениски „Радник“

„Берое“ загря с реми за боснениски „Радник“ | StandartNews.com

„Берое" загря с колебливо реми – 1:1, с новака в Първа професионална лига „Дунав"- Русе, преди старта в евотурнирите срещу босненския „Радник" в четвъртък. Мачът се игра в четири части по 30 минути в петък като треньорите и на двата отбора дадоха шанс на всички свои възпитаници. Противно на очакванията гостите откриха резултата още в 22-та минута чрез Мирослав Будинов. Въпреки подчертания си игрови превес беройци изравниха едва в 106-ата минута чрез Неманя Милисавлевич. Сърбинът засече ефектно центрирана в наказателното поле топка и я изпрати в мрежата.

„Целта бе да се видят новите състезатели и до колко стратегията на игра, особено във фаза атака ще пасне на тези играчи.Липсва ни последния пас и завършващия удар, което на този етап е нормално", заяви след края на срещата новият селекционер Александър Димитров. Той призна, че отборът не е готов за първия мач в Лига Европа срещу „Радник". За съжаление нямало да може да разчита на старта в евротурнирите на някои от новите играчи с качества като Радослав Кирилов и японецът Като. Димитров отхвърли твърденията, че Берое отново имал интересе към конгоанецът Жуниор Мапуку, който напусна скандално отбора миналата година.

Преди началото на първата контролна среща на „Берое" бе отслужен и молебен за здраве и успехи на отбора през предстоящия сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай