"Берое" взе "Битката за Тракия"

"Берое" взе "Битката за Тракия" | StandartNews.com

"Берое" направи нова крачка към медалите в републиканското първенство по футбол при майсторите и участие в Лига „Европа". В битката за Тракия старозагорският тим победи заслужено с 2:1 пловдивския "Ботев" на своя стадион под Аязмото.

И двата гола отбеляза конганецът с френски паспорт Жуниор Мапуку, който се отпуши след дълга голова суша в най-важния момент. Беройци можеха да поведат още през първата част, но голмайсторът и Георги Андонов пропуснаха да отбележат от изгодни ситуации, сами срещу вратаря на гостите. Неочаквано „канарчетата" поведоха с гол на младока Лазар Марин, но още в същата минута Мапуку изравни, а само 5 минути по-късно отбеляза и последния гол.

„Нашият млад отбор направи добър мач, отбелязхаме и хубав гол, но допуснахме загуба, която можеше да избегнем при друго стечение на обстоятелствата, заяви наставникът на пловдивчани Петър Пенчев. Според него ключовия момент в мача е бил бързото изравняване на резултата от домакините, които след това са използвали вдъхновението след гола и са стигнали до победата. „От нашата позиция се видя, че имаше нарушение срещу Чунчуков, но ако съдията се окаже прав сме готови да се извиним", обясни невъздъжаната реакция на целия треньорски щаб и резервите, които скочиха след меле в пеналта на домакините малко преди края и поискаха дузпа.

„Контролирахме мача през цялото време, но получихме гол в най-неочаквания момент и тогава проличахя силата и характера на нашия отбор, който успя да обърне резултата, за което поздравявам момчетата", каза помощникът на Петър Хубчев Левон Апкарян. Селекционерът отново бе на трибуните, заради неприличиня жест, който отправи към публиката след мача с "Литекс" миналия кръг. „И в последния мач срещу "Лудогорец" ще играем за победа, увери Апкарян и отказа да коментира дали шампионът е играл ферплей срещу "Литекс" в този кръг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай